Νέα Μάκρη: «Πόλεμος» εκκλησίας με 72 οικογένειες στο Γεροτσακούλι για την περιουσία τους

«Ζητάμε να γίνει μια νομοθετική ρύθμιση για να δοθεί οριστική λύση στην ομηρία μας, και γι’ αυτό πιέζουμε μέσω των πολιτικών που εκλέγονται στην περιφέρειά μας»

Οι πολιτικές υποσχέσεις έχουν μείνει μέχρι στιγμής κενές και οι 72 οικογένειες στον οικισμό «Γεροτσακούλι» Νέας Μάκρης εξακολουθούν να βρίσκονται σε αντιπαράθεση με την Εκκλησία η οποία, διεκδικεί τις νόμιμες ιδιοκτησίες τους.

Παρόλο που το τελευταίο διάστημα υπήρχε μια σχετική ηρεμία και η εικόνα που είχαν οι ιδιοκτήτες ήταν πως το πιο πιθανόν ο πολύχρονος αγώνας τους να έχει αίσιο τέλος, ήρθε, πριν από λίγες ημέρες, η Κεντρική Υπηρεσία Οικονομικών της Εκκλησίας της Ελλάδος Ε.Κ.Υ.Ο, και χτυπά με καταγγελία στην πολεοδομία Παλλήνης, τον πρόεδρο του Συλλόγου, που μάχεται για τα δίκαια αιτήματα των 72 οικογενειών, Νίκο Σοφιανόπουλο και την οικογένειά του, σε μια προσπάθεια να καμφθούν οι όποιες αντιστάσεις τους.

Δείτε ακόμα:  Κοινωνική κουζίνα ο άλλος άνθρωπος Νέας Μάκρης: Χρειαζόμαστε την βοήθειά σας

Με ανακοίνωσή του στο facebook ο Σύλλογος Αποκατάστασης Ιδιοκτητών Ακινήτων Γεροτσακούλι, αναφέρει: «”Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ”! ΜΕΤ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΠΙΠΛΑΣΤΗ ΗΡΕΜΙΑ, Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Ε.Κ.Υ.Ο, ΧΤΥΠΑ ΜΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΠΑΛΛΗΝΗΣ, ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ, ΝΙΚΟ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ! ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΕΞΟΝΤΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ, ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΜΑΣ! Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 70 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΜΕΝΑ!!!».

Από την πλευρά του ο κ. Σοφιανόπουλος λέει: «Εδώ και πάρα πολλά χρόνια έχουμε μπλέξει σε έναν απίστευτο κυκεώνα και 300 άτομα καλούμαστε να αποδείξουμε πως δεν είμαστε ελέφαντες. Ζητάμε να γίνει μια νομοθετική ρύθμιση για να δοθεί οριστική λύση στην ομηρία μας, και γι’ αυτό πιέζουμε μέσω των πολιτικών που εκλέγονται στην περιφέρειά μας».

Δείτε ακόμα:  Σοβαρό τροχαίο με τραυματίες τώρα στη Νέα Μάκρη

Να επισημάνουμε ότι η μακροχρόνια διαρκής διένεξη για την ιδιοκτησία των εκτάσεων γης ανάμεσα σε Εκκλησία και ιδιοκτήτες έχει γίνει αντικείμενο προεκλογικής εκμετάλλευσης αρκετές φορές στο παρελθόν. Αντί, όμως, να λυθεί το πρόβλημα των 72 οικογενειών το μόνο που πήραν ήταν υποσχέσεις και λόγια. Υποσχέσεις που μέχρι σήμερα έχουν μείνει στα χαρτιά, αφού το χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν παραμένει και η Εκκλησία συνεχίζει, μέσω δικαστηρίων και Κτηματολογίου, να διεκδικεί τις περιουσίες τους, ενώ τώρα βάλει εναντίον του ανθρώπου που μάχεται από την πρώτη στιγμή για να λυθεί αυτό το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.

Ο κ. Σοφιανόπουλος σε ανάρτησή του στο facebook για το θέμα έκανε και αναφορά για τότε που η Εκκλησία είχε στείλει τα ΜΑΤ να πετάξουν έξω από τα σπίτια τους τους ιδιοκτήτες. «ΠΕΡΙΜΕΝΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ…70 ΧΡΟΝΙΑ ΟΜΗΡΟΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ! Είναι αδιανόητο στην Ελλάδα, τη χώρα που δίδαξε το δίκαιο πολιτισμό , τη χώρα που δίδαξε τη Δημοκρατία, και τη χώρα που ενέπνευσε την ευρωπαϊκή σύμβαση των ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, να συμβαίνει αυτο στο Γεροτσακουλι της Νεας Μακρης! Ειναι αδιανόητο η ΕΚΚΛΗΣΙΑ που είναι ένας κατ’ εξοχήν θρησκευτικός οργανισμός, να εξαναγκάζει πτωχές και ανήμπορες οικογένειες και να τις πετά στον δρόμο, στέλνοντας τα ΜΑΤ !!! Στο κράτος δικαίου της Ελλάδας ουδέποτε τιμωρήθηκαν άνθρωποι με τέτοιο βάναυσο τρόπο! Επιτέλους, σε αυτη τη χώρα να μείνει όρθια η αντίληψη…. Όλων των θεσμικών οργάνων, και να γίνει γνωστό, με ποιο τρόπο αντιμετωπιζόμαστε απο την ΕΚΚΛΗΣΙΑ ….».

Δείτε ακόμα:  Νέα Μάκρη: Κλειστό το Κολυμβητήριο λόγω της κακοκαιρίας

protothema.gr