Νέα Μέτρα: Επιστρέφει η μουσική – Τι εισηγούνται οι ειδικοί

Μία ημέρα μετά την αρχική ημερομηνία λόγω της αναβολής που προήλθε από την κακοκαιρία Ελπίς, οι ειδικοί του υπουργείου Υγείας συνεδρίασαν το μεσημέρι της Πέμπτης ώστε να εισηγηθούν προς την κυβέρνηση το εάν θα παραταθούν τα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού και της μετάλλαξης Όμικρον.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr οι ειδικοί εισηγούνται την απελευθέρωση της μουσικής στην εστίαση αλλά τη διατήρηση του ωραρίου όπως ισχύει μέχρι σήμερα. Σε σχέση με τα γήπεδα η εισήγηση της επιτροπής των ειδικών είναι για πληρότητα 50%.

Πάντως, η επιδημιολογική εικόνας της χώρας και οι λεγόμενοι «σκληροί δείκτες» των θανάτων και των διασωληνώσεων παραμένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα καθώς χαρακτηριστικά χθες Τρίτη η έκθεση του ΕΟΔΥ κατέγραψε 115 νεκρούς και 646 ασθενείς σε ΜΕΘ κάτι που δημιουργεί σοβαρό προβληματισμό στους ειδικούς. Πολλοί λένε ότι πιθανώς να έπρεπε να ληφθούν άλλου τύπου μέτρα που να ανακάμψουν μία και καλή διασπορά του ιού, όπως μεταφέρουν στο ethnos.gr μέλη της επιτροπής.

Όπως έχει ήδη γράψει το ethnos.gr οι περισσότεροι εισηγούνται παράταση για τουλάχιστον μία εβδομάδα ακόμη, ωστόσο στο τραπέζι είναι ακόμη το θέμα της μουσικής και εάν αυτή θα πρέπει να επανέλθει αλλά μόνο στα εστιατόρια και μέχρι τις 12:00 τη νύχτα και μόνο με καθήμενους. Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα μία μικρή παράταση στο πιστοποιητικό εμβολιασμού λόγω της κακοκαιρίας και των ακυρώσεων των ραντεβού για το εμβόλιο.

Δείτε ακόμα:  Καιρός: Ηλιοφάνεια, εξασθένηση ανέμων και άνοδος της θερμοκρασίας για αύριο Σάββατο - Η πρόγνωση για την Αττική

Την ίδια ώρα σε πολιτικό επίπεδο παρά το ότι η κυβέρνηση θα επιδίωκε ο Φεβρουάριος να μπει με λιγότερους περιορισμούς ώστε να κινηθεί και πιο άνετα η αγορά, οι δείκτες που παρουσιάζονται στο Μέγαρο Μαξίμου από τους επιστήμονες, έχουν κάνει τα στελέχη να αλλάξουν άποψη ενώ οι καθημερινοί θάνατοι που ξεπερνούν τους 100 αποτελούν βασικό επιχείρημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί κακής διαχείρισης της πανδημίας.