Νέα μέτρα: Έρχονται νέες αλλαγές σε λιανεμπόριο και σούπερ μάρκετ

Λίγες ώρες μετά τις ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα στη διασκέδαση και τις ελευθερίες των εμβολιασμένων, νέες πληροφορίες κάνουν λόγο για άρση των μέτρων σε σούπερ μάρκετ και λιανεμπόριο. Οι αλλαγές που έρχονται.

Πλήρης κανονικότητα για τους εμβολιασμένους στην εστίαση ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ενώ αναμένονται και αλλαγές στα σούπερ μάρκετ και το λιανεμπόριο.

Τα νέα μέτρα που τίθενται σε εφαρμογή από το Σάββατο στη διασκέδαση θα επανεξεταστούν σε 15 μέρες, με ορισμένους ειδικούς ωστόσο να εκφράζουν ενστάσεις για τις αποφάσεις αυτές και να κάνουν λόγο για λάθος μήνυμα περί τέλους της πανδημίας.

Οι βασικές αλλαγές είναι ότι στο εξής οι εμβολιασμένοι και όσοι έχουν νοσήσει θα έχουν πλήρη ελευθερία στους κλειστούς χώρους της εστίασης και θα μπορούν να διασκεδάζουν όρθιοι, αλλά και το τέλος της απαγόρευσης κυκλοφορίας ακόμα και στις «κόκκινες» περιοχές.

Δείτε ακόμα:  Τραγωδία! Έχασε αδελφό, μητέρα και πατέρα από κορονοϊό μέσα σε λίγες ημέρες

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, σε δύο εβδομάδες αναμένεται να ανακοινωθεί και νέα άρση μέτρων και σε άλλους κλάδους, όπως στα σούπερ μάρκετ και στο λιανεμπόριο που θα αφορούν ωστόσο το επιτρεπτό όριο των ατόμων που επιτρέπονται μέσα στα καταστήματα. Οι αλλαγές θα αφορούν δηλαδή την πληρότητα ανά τετραγωνικό.

Καμία αλλαγή βέβαια δεν αναμένεται αναφορικά με τις μάσκες, οι οποίες παραμένουν υποχρεωτικές.

Σημαντική αλλαγή ενδεχομένως να ανακοινωθεί και για τα θέατρα και τους κινηματογράφους, όπου θα επιτραπεί η πληρότητα στο 100%, αλλά μόνο για εμβολιασμένους και με υποχρεωτική μάσκα.

Δείτε ακόμα:  Οριστικό! Τότε ξεκινάνε οι εμβολιασμοί για παιδιά 5-11 ετών στην Ελλάδα

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως σημαντικός παράγοντας στις αποφάσεις υπήρξε η Αθήνα, η οποία παρουσιάζει πολύ καλή επιδημιολογική εικόνα σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα.

Τέλος η απαγόρευση κυκλοφορίας για ανεμβολίαστους και εμβολιασμένους

Χωρίς περιορισμούς ακόμη και στις «κόκκινες» περιοχές θα μπορούν να κινούνται όλοι οι πολίτες στο εξής, σύμφωνα με τα νέα μέτρα.

Οι «κόκκινες» περιοχές θα επισημαίνονται στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας με στόχο να ενημερώνονται οι πολίτες, ώστε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην ξεχνούν να τηρούν τα μέτρα προστασίας, όπως είναι η μάσκα, η χρήση αντισηπτικού και η τήρηση των αποστάσεων.

Δείτε ακόμα:  Ποιοι εξαιρούνται από τα δωρεάν self test που διανέμονται από σήμερα

Οι περιοχές που μπαίνουν στο «κόκκινο» θα ανακοινώνονται ώστε να υπάρχει εγρήγορση του πληθυσμού, είπε ο κ. Πλεύρης και ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας σε αυτές τις περιοχές και η μουσική θα επιτρέπεται χωρίς περιορισμούς.

Πάντως όπως έγραψε χθες το iEidiseis.gr και όπως γράφει και σήμερα η εφημερίδα Καθημερινή υπάρχουν ενστάσεις από την πλευρά των λοιμωξιολόγων της Επιτροπής για το μήνυμα που περνάει στην κοινωνία η χαλάρωση των μέτρων.

iEidiseis.gr