Νέα μέτρα: Προς πλήρη κανονικότητα για τους εμβολιασμένους – Αντίστροφη μέτρηση για τις ανακοινώσεις

Την επιστροφή των εμβολιασμένων σε πλήρη κανονικότητα επιδιώκει η κυβέρνηση και την Τετάρτη θα ανακοινωθεί νέο πλαίσιο με περισσότερες ελευθερίες.

Η κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφές, σε όλους τους τόνους, ότι πρόθεσή της είναι να μην υπάρξουν πισωγυρίσματα στην οικονομική και κοινωνική κανονικότητα της χώρας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, παρά τις αντιδράσεις για το διαχωρισμό των εμβολιασμένων και μη στα καταστήματα εστίασης, εξετάζεται ακόμα και στις «κόκκινες» περιοχές να επιτρέπεται η μουσική εφόσον τα καταστήματα αυτά λειτουργούν ως αμιγής χώροι, ενώ στο τραπέζι είναι οι εμβολισμένοι να μπορούν να εισέρχονται σε κλειστούς χώρους χωρίς τη χρήση μάσκας.

Επίσης, αναμένεται να χαλαρώσουν τα μέτρα όσον αφορά τον αριθμό ατόμων στα τραπέζια σε καταστήματα.

Δείτε ακόμα:  Η ανατρεπτική πρόβλεψη του Νίκου Χατζηνικολάου για τον νικητή στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ

Σχετικά με τα μέτρα, μιλώντας στο Mega ο Στέλιος Πέτσας, τόνισε πως αναμένονται νέες και «μεγαλύτερες» ελευθερίες στους πολίτες που είναι πλήρως εμβολιασμένοι. «Δεν υπάρχει περίπτωση γενικού lockdown, δεν υπάρχουν περιορισμοί στην κινητικότητα των εμβολιασμένων. Αυτό είναι το γενικό πλαίσιο που θα ανακοινωθεί αύριο», είπε.

Τόνισε επίσης πως θα γίνουν κανονικά οι παρελάσεις και οι εορτασμοί του Αγίου Δημητρίου στην Θεσσαλονίκη ενόψει της 28ης Οκτωβρίου.

news.gr