Νέα οδηγία CDC: Επιστρέφουν τα rapid test

Το CDC συνιστά πλέον σε όλους που ταξιδεύουν εντός ΗΠΑ, ανεξάρτητα αν είναι εμβολιασμένοι ή ανεμβολίαστοι, να κάνουν rapid test.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) συνιστά τώρα στους Αμερικανούς που ταξιδεύουν εντός των ΗΠΑ να υποβληθούν σε εξετάσεις για Covid πριν από το ταξίδι τους – ανεξάρτητα από τον εμβολιασμό τους.

Είναι η συνέχεια ενημέρωσης από προηγούμενες εγχώριες ταξιδιωτικές οδηγίες, που έκαναν σύσταση μόνο σε άτομα που δεν είχαν κάνει ενισχυτική δόση για κορονοϊό, να υποβληθούν σε εξετάσεις Covid.

Η σύσταση δεν είναι δεσμευτική, όπως σημειώνεται. Παρόλο που είναι απίθανο, υπάρχει η πιθανότητα ορισμένοι αερομεταφορείς, λεωφορεία ή τρένα να το θεωρήσουν υποχρεωτικό, μετά τις νέες οδηγίες του CDC.

Τι ισχύει για όσους εισέρχονται στη χώρα
Οι ταξιδιώτες που εισέρχονται στη χώρα από το εξωτερικό πρέπει να αποδεικνύουν ότι δεν έχουν κορονοϊό με αρνητικό τεστ Covid που λήφθηκε εντός 24 ωρών πριν από το ταξίδι, σύμφωνα με τις οδηγίες του CDC, και επίσης να έχουν εμβολιαστεί.

Η κίνηση έρχεται καθώς τα κρούσματα Covid αρχίζουν να αυξάνονται για άλλη μια φορά στις ΗΠΑ, πλησιάζοντας το όριο των 100.000 ημερησίως καθώς έρχεται το καλοκαίρι.

«Σκεφτείτε να υποβληθείτε σε έλεγχο όσο το δυνατόν πιο κοντά στην ώρα αναχώρησης (όχι περισσότερο από τρεις ημέρες) πριν από το ταξίδι σας», γράφει το CDC στην ενημερωμένη οδηγία του.

 

ieidiseis.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.