Νέα παράταση προθεσμίας υποβολής των αιτημάτων καταβολής της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης, στο πλαίσιο της δράσης «Ενίσχυση πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία COVID-19 στην Αττική»

Γ. Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής : «Να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ, από την εγκριθείσα χρηματοδότηση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, από την Περιφέρεια»

Νέα παράταση προθεσμίας υποβολής των αιτημάτων καταβολής της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης, στο πλαίσιο της δράσης «Ενίσχυση πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία COVID-19 στην Αττική»

Ανακοινώθηκε σήμερα η τροποποίηση της πρόσκλησης της δράσης «Ενίσχυση πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία COVID-19 στην Αττική», που χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020.

Δείτε ακόμα:  Γλυκά νερά: Η υπόθεση σχεδόν έκλεισε – Ποια θα είναι η ποινή του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για τη δολοφονία της Καρολάιν

Η τροποποίηση αφορά στην ολιγοήμερη παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήματος καταβολής από τους δικαιούχους έως 15.10.2021.

Η παράταση δόθηκε επειδή μέχρι σήμερα 30 Σεπτεμβρίου, καταληκτική προθεσμία υποβολής αιτημάτων εκταμίευσης, 750 δικαιούχοι του προγράμματος δεν έχουν ακόμη υποβάλλει το απαραίτητο αίτημα για την καταβολή της ενίσχυσης, το ύψος της οποίας ανέρχεται σε 22 εκ. € περίπου, η καταβολή των οποίων βρίσκεται σε εκκρεμότητα με ευθύνη των δικαιούχων, με αποτέλεσμα να διακινδυνεύουν την απώλεια της μη επιστρεπτέας χρηματοδότησης που τους παρέχει το πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής.

Δείτε ακόμα:  Ραφήνα: Το Λύκειο Ελληνίδων διδάσκει την παράδοση σε παιδιά του 3ου Δημοτικού Σχολείου (φωτό)

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, μέσω των αρμόδιων υπηρεσιών της διαχειριστικής αρχής, έδωσε την παράταση αυτή προκειμένου να μην χαθούν τα χρήματα αυτά, που τόσο ανάγκη έχει η αγορά ιδιαίτερα την περίοδο αυτή.

Συνεχίζεται η διαδικασία των εκταμιεύσεων για τους υπόλοιπους δικαιούχους

Συνολικά 9.617 πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα της μη επιστρεπτέας ενίσχυσης, με συνολικό προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 250 εκ. ευρώ.

Η διαδικασία εκταμιεύσεων συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς και ήδη σε περισσότερες από 5.500 επιχειρήσεις, έχει καταβληθεί η εγκριθείσα ενίσχυση.

Δείτε ακόμα:  Οργισμένη αντίδραση των κατοίκων του Νέου Βουτζά, για την προϊσταμένη ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Μαραθώνα