Νέα παράταση στο επίδομα ανεργίας – Πότε θα γίνουν οι πληρωμές

Άλλη μία δίμηνη παράταση δόθηκε από τον πρωθυπουργό στα επιδόματα ανεργίας που χορηγεί ο ΟΑΕΔ. Πρόκειται για ένα μέτρο στήριξης των ανέργων εν μέσω πανδημίας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης το ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής.

Αφορά επιδόματα που λήγουν τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο. Οι νέοι δικαιούχοι που θα προκύψουν, θα λάβουν δυο έξτρα μηνιάτικα από τον ΟΑΕΔ και έτσι θα επιδοτηθούν συνολικά για 14 μήνες και όχι για 12 μήνες. Αυτοί είναι οι εξής:

Δείτε ακόμα:  Δώρο Πάσχα: Με "δύο ταχύτητες" η καταβολή σε εργαζομένους σε αναστολή - Πότε θα πληρωθεί

Άνεργοι που ξεκίνησαν να επιδοτούνται Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2020 και η 12μηνη επιδότησή τους λήγει τώρα ή τον επόμενο μήνα

Παράλληλα αναμένεται να επεκταθούν:

Επιδόματα τακτικής επιδότησης ανεργίας – 798,5 ευρώ (399,25 ευρώ μηνιαίως)

Βοηθήματα ανεργίας αυτοαπασχολούμενων – 798,5 ευρώ (399,25 ευρώ μηνιαίως)

Επιδόματα μακροχρόνιας ανεργίας – 400 ευρώ (200 ευρώ μηνιαίως)

Πότε θα γίνουν οι πληρωμές

H πληρωμή του πρώτου μήνα παράτασης για όσους έληξε το επίδομα ανεργίας τον Ιανουάριο θα δοθεί τον Φεβρουάριο ενώ ο δεύτερος μήνας της παράτασης τον Μάρτιο. Για όσους το επίδομα ανεργίας λήξει τον Φεβρουάριο θα πληρωθούν τον πρώτο μήνα παράτασης τον Μάρτιο και τον δεύτερο μήνα τον Απρίλιο.

Δείτε ακόμα:  Μπαράζ πληρωμών τις επόμενες ημέρες - Μπαίνουν συντάξεις, επιδόματα και αποζημιώσεις

Η καταβολή ολοκληρώνεται αυτόματα, μέσω απευθείας κατάθεσης στους τραπεζικούς λογαριασμούς και δεν απαιτείται καμία ενέργεια από τους δικαιούχους. Δεν υπάρχει κανένας λόγος προσέλευσης στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2).

lawandorder.gr