Νέα περίπτωση΄Ερικσεν στην Ελλάδα! Κατέρρευσε στην προπόνηση

Δύσκολες ώρες έζησαν παίκτες, προπονητές, γυμναστές και γονείς στην προπόνηση της Ακαδημίας του ποδοσφαιρικού τμήματος του ΠΟ Μουδανιών, καθώς νεαρός αθλητής κατέρρευσε μπροστά στα μάτια όλων.

Έντρομοι όσοι είδαν το περιστατικό κινήθηκαν άμεσα και προσπάθησαν να βοηθήσουν το παιδί. Οι γνώσεις των προπονητών του ΠΟΜ, πάνω σε θέματα άμεσης βοήθειας προσέφεραν τα μέγιστα, ενώ γιατροί που κλήθηκαν ή ήταν παρών έχουν μεγάλο μερίδιο στη διάσωση του μικρού αθλητή.

Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος του ΠΟ Μουδανιών, Φώτης Χατζηιορδάνης, το αρνητικό είναι πως το ασθενοφόρο καθυστέρησε μισή ώρα, ενώ ευχαρίστησε όσους κινήθηκαν αστραπιαία για να σωθεί το παιδί.

Ευτυχώς, σώθηκε με την βοήθεια όλων και του απινιδωτή και είναι υπό παρακολούθηση.

“Με αστραπιαίες ενέργειες κρατήσαμε το παιδί στη ζωή”

Σε επικοινωνία του xalkidikipolitiki.com με τους ανθρώπους της Ακαδημίας του ποδοσφαιρικού τμήματος του ΠΟ Μουδανιών, έγινε γνωστό πως το παιδί είναι καλά στην υγεία του ωστόσο παρακολουθείται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Οι ενέργειες των ανθρώπων της ομάδας αλλά και όσων ήταν στο γήπεδο ήταν αστραπιαίες και κατάφεραν να το επαναφέρουν που είχε πέσει στο έδαφος. Τόσο οι πρώτες βοήθειες των προπονητών, γνωρίζοντας ΚΑΡΠΑ, όσο και η άμεση χρήση του απινιδωτή, ήταν αυτά που επανέφεραν τον νεαρό αθλητή πριν την έλευση του ασθενοφόρου.

“Ο μικρός ποδοσφαιριστής έχασε τις αισθήσεις του και έπεσε στο γήπεδο. Ευτυχώς που ήμασταν εκεί. Χάσαμε το φως μας αλλά εκεί δεν σκέφτεσαι τίποτα παρά να βοηθήσεις όπως μπορείς. Άπαντες κινηθήκαμε άμεσα και σε χρόνο μηδέν είχαμε απινιδωτή, γιατρό αλλά και εμείς που γνωρίζουμε πρώτες βοήθειες επαναφέραμε το παιδί”, ήταν όσα μετέφεραν οι άνθρωποι της Ποδοσφαιρικής Ακαδημίας του ΠΟ Μουδανιών.

Η ανάρτησή του Προέδρου του ΠΟΜ, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Χθες το βράδυ στο γήπεδο ποδοσφαίρου κόντεψε να χαθεί η ζωή ενός μικρού παιδιού. Το παιδί κατά τη διάρκεια της προπόνησης και μην έχοντας καμία ενόχληση πιο μπροστά ξαφνικά κατέρρευσε.

Καλέσαμε ασθενοφόρο το οποίο έκανε πάνω από μισή ώρα να έρθει!

Σε αυτό το σημείο Θέλω να ευχαριστήσω τους γυμναστές και προπονητές του ΠΟΜ που έχοντας παρακολουθήσει σεμινάρια πρώτων βοηθειών ξεκίνησαν άμεσα με την τεχνική ΚΑΡΠΑ.

Την γιατρό του Κ.Υ ΜΟΥΔΑΝΙΏΝ κυρία ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ που σταλμένη από τον Θεό θα έλεγα ήταν αυτή που κυριολεκτικά έσωσε το παιδί.

Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τον καρδιολόγο κύριο ΚΕΜΙΤΖΟΓΛΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ που σε 5 λεπτά από το τηλέφωνο που του κάναμε ήταν πάνω από το παιδί, επίσης τον κύριο ΕΥΓΕΝΙΟΥ ΣΤΕΛΙΟ ιδιοκτήτη του καταστήματος ΦΡΕΣΚΟ ο οποίος μας έδωσε τον απινιδωτή του και σώθηκε το παιδί αυτό!

Θέλω να ενημερώσω όλους εσάς ότι πρέπει να γνωρίζουμε που υπάρχουν απινιδωτές στην πόλη μας και όχι μόνο!

Στο σάιτ kids save lives υπάρχει χάρτης με όλα τα σημεία της Ελλάδας όπου υπάρχουν απινιδωτές και όλοι πρέπει να τα γνωρίζουμε.

Ο ΠΟΜ πρωτοπόρος όπως πάντα για την νέα σεζόν θα έχει δύο καινούργιους και σύγχρονους απινιδωτές, έναν στο καινούργιο κλειστό γυμναστήριο και έναν στο γήπεδο ποδοσφαίρου.

Για το τέλος ήθελα να σας ενημερώσω ότι το παιδί διέφυγε τον κίνδυνο απώλειας της ζωής του αλλά νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.»

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.