Συνεχίζει να απασχολεί την επικαιρότητα η υπόθεση με τους θανάτους των βρεφών σε Αμαλιάδα και Αχαΐα, μια υπόθεση που ήρθε στο φως μετά τον θάνατο του τελευταίου βρέφους, ενός αγοριού 15 μηνών, του Παναγιώτη, που έφυγε από τη ζωή στις 5 Αυγούστου. Κοινός παρονομαστής η 24χρονη Ειρήνη που και η ίδια θρηνεί δύο παιδιά, και η οποία ήταν παρούσα στα τραγικά περιστατικά.
Την ίδια ώρα, αναπάντητη παραμένει η ερώτηση για το ποιος φωτογράφισε τον Παναγιωτάκη νεκρό στο φέρετρο, με το «Τούνελ» που πρωτοανέδειξε την υπόθεση, να φιλοξενεί τον σύντροφο της γιαγιάς του παιδιού, ο οποίος ζήτησε να βρεθεί αυτός που του στέρησε τη ζωή και να τιμωρηθεί σκληρά.
«Είμαι κοντά στο να μάθω ποιος τράβηξε τις φωτογραφίες του Παναγιώτη»
«Θέλω να μάθω ποιος τράβηξε τη φωτογραφία του άτυχου Παναγιώτη και την έστειλε. Είμαι πολύ κοντά στο να ανακαλύψω ποιος έχει τραβήξει τις φωτογραφίες του Παναγιώτη και ποιος τις έχει διακινήσει στο διαδίκτυο», είπε σήμερα στο MEGA ο Αναστάσιος Ντούγκας, δικηγόρος της μητέρας του μικρού Παναγιώτη, Πόπης.
Όπως είπε ο ίδιος η 24χρονη Ειρήνη, φίλη της Πόπης, βρίσκεται στην Ελλάδα.
«Από όσο γνωρίζω είναι εδώ. Έχω μιλήσει μαζί της, είμαστε σε μια επικοινωνία για να δούμε τι ακριβώς γίνεται με το θέμα των φωτογραφιών».
«Η Πόπη εξαρχής είχε την ίδια λογική, είναι ξεκάθαρο, δεν έχει κατηγορήσει κανέναν, περιμένει τις εξετάσεις. Οι στιγμές είναι πάρα πολύ δύσκολες για την Πόπη. (…) Δεν μπορεί να έχει ‘φύγει’ ο Παναγιώτης από τον Αύγουστο και να μην ξέρουμε τα ακριβή αίτια θανάτου του».
«Οι καταθέσεις των εμπλεκομένων είναι τελείως διαφορετικές από αυτά που λέγονται στα πάνελ»
Από την πλευρά του, ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης τόνισε:
«Οι καταθέσεις είναι εντελώς διαφορετικές με αυτές που βλέπουμε στην τηλεόραση. Διαφέρουν 180 μοίρες από αυτά που ακούγονται στα διάφορα πάνελ. Αν δεν αλλάξουν αυτές οι καταθέσεις, αν δεν έχει η εισαγγελία καινούργια στοιχεία για να διερευνήσει αυτές τις υποθέσεις ως μία, δεν θα μπορέσει να κάνει κάτι. Το υλικό που προκύπτει από τις τηλεοπτικές εκπομπές δεν είναι υλικό το οποίο μπορεί να αξιολογηθεί. Πρέπει να καταθέσουν ενόρκως».
Τι λένε ειδικοί
«Βλέπουμε καμιά φορά τη φωτογράφηση νεκρών ως έναν μηχανισμό άρνησης ανθρώπων που μπορεί να έχουν διαπράξει τέτοιες εγκληματικές ενέργειες. Είτε λειτουργεί ως ένας τρόπος για να αποστασιοποιηθεί από το τραύμα ή την ακραία φύση των πράξεων αυτός που έχει διαπράξει τις δολοφονικές ενέργειες ή προσπαθεί να ‘κλειδώσει’ την εικόνα των βρεφών ας πούμε στην κατάσταση που ήταν όταν τα πρόσεχε. Αυτό το ονομάζουμε ψυχική αποσύνδεση», είπε στο MEGA ο ψυχίατρος Δημήτρης Παπαδημητριάδης.
«Αυτό που έχει σημασία για εμάς είναι πάντα πίσω από τα εγκλήματα τέτοιου τύπου, αν πρόκειται για εγκλήματα, είναι να εξετάζουμε την προσωπικότητα των ανθρώπων», αναφέρει ο κ. Παπαδημητριάδης.
Σε ερώτηση για την 24χρονη, ο ίδιος είπε ότι «οπωσδήποτε θα πρέπει ένας ειδικός να εξετάσει τη γυναίκα αυτήν και να καταλήξει σε συμπεράσματα λογίζοντας όλο το ιστορικό της αλλά και τις απαντήσεις που θα δώσει σε πολύ συγκεκριμένες ερωτήσεις που κάνουμε».
Από την πλευρά της η ψυχολόγος Ναταλί Βέλτση, ανέφερε: «Μου κάνει εντύπωση ότι αυτή η γυναίκα δεν θυμώνει».
Η Ειρήνη Μουρτζούκου αποτελεί κεντρικό πρόσωπο καθώς πέρα από τα 2 δικά της παιδιά τα οποία έχει χάσει, έχουν πεθάνει ακόμη 3 βρέφη υπό την παρουσία της.
Η ίδια μιλώντας στο STAR, όταν ρωτήθηκε πως σε περίπτωση που χρειαστεί τόσο ο πατέρας των παιδιών της, όσο και ο βιολογικός της πατέρας να δώσουν δείγματα DNA, η Ειρήνη αποκάλυψε πως δεν γνωρίζει τον βιολογικό της πατέρα, οπότε θα ήταν αδύνατον κάτι τέτοιο να συμβεί.
Αναφορικά με το παιδί της Κατερίνας το οποίο λέγεται πως είχε σημάδια στο πρόσωπό του η Ειρήνη τόνισε πως: «Δεν θυμάμαι σημάδια στο πρόσωπο του παιδιού της Κατερίνας, δεν θυμάμαι κάτι τέτοιο», ενώ συνεχίζοντας είπε πως δεν έχει κατατεθεί στην αστυνομία κάτι σχετικό με σημάδια στο πρόσωπο του παιδιού. «Όλοι έχουν πέσει τώρα από πάνω μου, τόσο καιρό που ήταν όλοι αυτοί;».
«Έχουν πέσει πάνω μου αδίκως, με έχουν καταδικάσει όλοι χωρίς λόγο», είπε χαρακτηριστικά, ενώ παράλληλα ζήτησε να την αφήσουν όλοι επιτέλους στην ησυχία της.
Σε ερώτηση αναφορικά με τα κοινά ευρήματα στους θανάτους και των 5 βρεφών που έχασαν την ζωή τους υπό την παρουσία της Ειρήνης, η ίδια το αρνήθηκε λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τα κοινά ευρήματα που είναι στους 5 θανάτους; Προβλήματα στην αναπνοή μπορούν να προκύψουν από μια λοίμωξη».
Τι απάντησε η Κατερίνα
Η Κατερίνα, μητέρα του ενός από τα 5 βρέφη που πέθαναν υπό την παρουσία της Ειρήνης, παρεμβαίνοντας στα λεγόμενα της μίλησε στο STAR και αρχικά ανέφερε: «Υπάρχουν όλες οι καταθέσεις, η Ειρήνη εμφανίστηκε στο νοσοκομείο σαν νονά του παιδιού και είχε καταθέσει τότε στην Αστυνομία τυπικά. Ήταν παρούσα στον χώρο».
Στη συνέχεια σε ερώτηση για το αν η ίδια κατηγορεί την Ειρήνη και την θεωρεί υπεύθυνη για τον θάνατο του παιδιού της η Κατερίνα απάντησε: «Δεν κατηγορώ την Ειρήνη, απλά ψάχνω τον θάνατο του παιδιού μου, δεν κατηγορώ, απλά θέλω να δω τι σημάδια ήταν αυτά στο παιδί μου. Δεν ξέρω αν έχει κάνει κακό στο παιδί μου, θέλω να πληρώσει όποιος φταίει. Αν φταίνε οι γιατροί να πληρώσουν οι γιατροί, αν φταίει η Ειρήνη να πάει με τον νόμο».
Στην συνέχεια η Ειρήνη ισχυρίστηκε πως οι γιατροί μετά τον θάνατο του παιδιού της Κατερίνας, έγραψαν πως το βρέφος «είχε επιληψία και έπαιρνε φαρμακευτική αγωγή».
Ωστόσο, η Κατερίνα δεν συμμερίζεται την ίδια άποψη και κατακεραύνωσε την Ειρήνη και τα λεγόμενά της τονίζοντας πως: «Το παιδί μου δεν είχε λοίμωξη του αναπνευστικού, ούτε άσθμα ούτε τίποτα. Όταν το άφησα μαζί της το παιδί ήταν μια χαρά».
Με πληροφορίες από in.gr, newsbomb.gr














































