Νεαρός βρήκε τον έρωτα και νεφρό μέσω Tinder- Παντρεύτηκε τον δότη

Ένας 24χρονος έζησε διπλό happy end όταν γνώρισε την αδελφή ψυχή του στο Tinder- που ήταν επίσης απόλυτα συμβατός για την μεταμόσχευση νεφρού που χρειαζόταν.

Ο Reid Alexander ακόμη δεν μπορεί να πιστέψει πώς τα γεγονότα της περσινής χρονιάς έφεραν στη ζωή του έναν καινούργιο σύζυγο και μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή.

«Ποτέ δεν θα φανταζόμουν ότι θα έφτανα στην άλλη άκρη της χώρας και θα γνώριζα τον έρωτα της ζωής μου, και μετά θα ήταν επίσης απόλυτα συμβατός, και πως θα έβρισκα νεφρό. Δεν το περίμενα ποτέ», λέει. «Ήταν γραφτό», προσθέτει ο 28χρονος σύζυγός του, Rafael Dìaz.

Τα προβλήματα υγείας του Alexander ξεκίνησαν όταν διαγνώστηκε με σύνδρομο Alport σε ηλικία 17 ετών. Η κληρονομική ασθένεια προκαλεί βλάβες στα αιμοφόρα αγγεία του νεφρού, που μπορεί να οδηγήσουν σε απώλεια ακοής, προβλήματα στα μάτια και νεφρική ανεπάρκεια, σύμφωνα με την National Kidney Foundation (NKF).

Μετά την αποφοίτηση από το κολέγιο, οι γιατροί τον ενημέρωσαν πως τα νεφρά του λειτουργούν μόλις στο 20% και πως χρειάζεται αιμοκάθαρση όσο θα περιμένει μεταμόσχευση. Παρά την τρομακτική πρόγνωση, ο Alexander που μεγάλωσε στην Ιντιάνα, συνέχισε τα σχέδιά του να μετακομίσει στο Ντένβερ και να ξεκινήσει μια νέα ζωή.

Λίγο καιρό αφότου μετακόμισε, ο Alexander συνδέθηκε στο Tinder και γνώρισε τον Dìaz. «Αρχίσαμε να μιλάμε τον Αύγουστο του 2020. Και οι δυο εντυπωσιαστήκαμε. Δέσαμε από την πρώτη στιγμή. Και από τότε ήμασταν μαζί κάθε μέρα. Ένιωθα σαν να γνωριζόμαστε για καιρό. Και ακόμη το ίδιο αισθανόμαστε», λέει.

Πολύ γρήγορα αποκάλυψε το ιατρικό ιστορικό του, καθώς σκέφτηκε πως θα ήταν δύσκολο να κρύψει τις δυσκολίες στην ακοή και τις προκλήσεις με την κατανάλωση αλατιού. Ο Dìaz προσαρμόστηκε αμέσως, προσφέροντας βοήθεια στον Alexander, που ετοιμαζόταν να ξεκινήσει αιμοκάθαρση.

«Τότε άρχισα να δίνω μεγαλύτερη σημασία στο σύνδρομο», λέει ο ίδιος, σημειώνοντας πως δεν γνώριζε κανέναν με παρόμοια πάθηση, αλλά σκέφτηκε, “Εντάξει, κανένα πρόβλημα”». Ο Dìaz προσφέρθηκε να ελέγξει αν είναι συμβατός δότης. «Του είπα, “Όχι, δεν χρειάζεται να το κάνεις”, αλλά ήταν αποφασισμένος», απαντά ο Alexander. «Ήμουν σίγουρος ότι μπορούσα να το κάνω», προσθέτει ο Dìaz, που ήταν ήδη εγγεγραμμένος δωρητής οργάνων. «Του είπα απλώς, “Το θέλω. Είσαι κάποιος που θέλω και αγαπώ, οπότε θα το κάνω για σένα”», συνεχίζει.

Από εκείνο το σημείο κι έπειτα, τα πράγματα εξελίχθηκαν ταχύτατα. Τον περασμένος Φεβρουάριο, το ζευγάρι αρραβωνιάστηκε και μέχρι τον Απρίλιο, άρχισαν να κάνουν εξετάσεις για να ελέγξουν την συμβατότητα. Τον ίδιο μήνα αποφάσισαν και να παντρευτούν σε μια λιτή γαμήλια τελετή.

«Θα περιμέναμε να κάνουμε ένα μεγάλο, παραδοσιακό γάμο, αλλά μετά συνειδητοποιήσαμε πως η μεταμόσχευση φέτος έδειχνε ολοένα και πιο πιθανή. Οπότε είτε θα κάναμε οικονομίες για τον γάμο είτε για την επέμβαση. Και επιλέξαμε την μεταμόσχευση», λέει ο Alexander.

Τον Ιούνιο, αφού επιβεβαιώθηκε πως ο Dìaz ήταν συμβατός, όρισαν ημερομηνία για την μεταμόσχευση και στις 13 Αυγούστου, υποβλήθηκαν στην επέμβαση στο νοσοκομείο Indiana University Health.

«Στην αρχή πονούσα πολύ, αλλά αν χρειαζόταν θα το έκανα ξανά. Όχι μόνο γιατί τον αγαπώ τόσο πολύ, αλλά κι επειδή θα μπορώ να μοιραστώ την ζωή μου μαζί του και να απολαύσουμε παρέα αυτό το συναίσθημα», λέει ο Dìaz.

«Δεν νομίζω πως υπάρχει κάτι να κάνω για να δείξω την ευγνωμοσύνη μου», προσθέτει ο Alexander. «Σημαίνει τόσα για μένα, έκανε την απόλυτη θυσία. Μου έδωσε ένα όργανο ώστε να έχω μια καλύτερη ζωή και υγιή. Είναι καταπληκτικό», πρόσθεσε ο Alexander. «Έχω κλάψει τόσο πολύ. Από την πρώτη στιγμή που ξύπνησα στο νοσοκομείο μετά την επέμβαση και κάθε μέρα έκτοτε, κάθε φορά που βλεπόμασταν, απλώς έκλαιγα. Σημαίνει τόσα για μένα», λέει.

Οι δυο τους ελπίζουν η ιστορία τους να ευαισθητοποιήσει περισσότερο για τη σημασία της δωρεάς οργάνων. «Ποτέ δεν ξέρεις ποιος μπορεί να σε χρειαστεί ή πού μπορείς να βοηθήσεις. Μπορείς να βοηθήσεις οικογένειες. Μπορεί να αλλάξεις την ζωή κάποιου και να του δώσεις μια ευκαιρία που δεν είχε προηγουμένως. Αν μπορείς να το κάνεις, κάν’το», λέει ο Dìaz.

lifo.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.