Νέες καταγγελίες για τις κλίνες ΜΕΘ: «Τις κρατούν κλειστές για VIP ασθενείς»

Σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν 47 κενές κλίνες ΜΕΘ τονίζει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος.

Για κενές «VIP κλίνες στις ΜΕΘ» έκανε λόγο εκ νέου σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝΜ, μιλώντας για 47 κενές σε όλη την Επικράτεια και 12 κενές σήμερα το πρωί στην Αττική.

Οι νέες καταγγελίες από τον Μιχάλη Γιαννάκο έρχονται στον απόηχο των αποκαλύψεων ότι παρέκαμψαν διασωληνωμένους εμβολιασμένους εκτός ΜΕΘ για να δώσουν την κλίνη στον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Κοσμά.

«Με βάση το πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου Υγείας λειτουργούν 647 κλίνες ΜΕΘ για περιστατικά κορωνοϊού. Με τα στοιχεία που δίνονται οι διασωληνωμένοι είναι 714. Άρα ακόμα και όλοι διασωληνωμένοι να ήταν στις ΜΕΘ, υπάρχουν τουλάχιστον 114 ασθενείς με κορωνοϊό που βρίσκονται εκτός ΜΕΘ επί πολλές μέρες, ενώ πολλοί χάνουν τη ζωή τους. Και ρωτώ εγώ αφού έχουμε 114 εκτός ΜΕΘ διασωληνωμένους γιατί οι 47 κλίνες δε γεμίζουν;», επισήμανε.

Δείτε ακόμα:  Φουλάρουν με βενζίνη τα ρεζερβουάρ και γίνονται… καπνός! Μάστιγα το «δεν πληρώνω» στα πρατήρια

«Όσοι είναι σε αναμονή δεν είναι κανείς επώνυμος, είναι όλοι λαός» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο Μιχάλης Γιαννάκος.

Λίγο αργότερα, κλήθηκε να σχολιάσει το γεγονός ο διευθυντής Πνευμονολογικής Κλινικής του «Ευαγγελισμού», Γιώργος Μπουλμπασάκος. Ο ίδιος σημείωσε πως «τα ερωτήματα τίθενται για τον Μητροπολίτη» και υπογράμμισε ότι ο τρόπος διαχείρισης ήταν «τουλάχιστον απαράδεκτος, δεν μπορεί να παραβιάζεται η σειρά».

«Πολύ ατυχής ο χειρισμός και ευλόγως δημιούργησε αυτά τα ερωτήματα και το υπουργείο Υγείας πρέπει να απαντήσει» σημείωσε και επισήμανε ότι στον «Ευαγγελισμό» δεν υπάρχει κενή κλίνη.

Δείτε ακόμα:  Κορονοϊός: 4.048 νέα κρούσματα - 13 νέοι θάνατοι και 141 οι διασωληνωμένο

«Το συμβάν δημιούργησε θέματα που πρέπει να απαντηθούν» κατέληξε.