Νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Πατάκη

Η Καλυψώ της βραβευμένης με Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας Δήμητρας Κολλιάκου είναι ένα μυθιστόρημα όπου το μυθικό παρελθόν συναντιέται με το σήμερα, μια ιστορία για τα δεσμά της μνήμης, για τη δύναμη της αναγέννησης.

Κυκλοφορεί επίσης το 33ο τεύχος της Ποιητικής με αφιέρωμα στον Μανόλη Αναγνωστάκη και στον Κ. Π. Καβάφη, σε επιμέλεια Χάρη Βλαβιανού. Ειρήνη, πόλεμος, πολιτική, συνωμοσίες. Οι Έλληνες αξιωματικοί 1935-1945 είναι ο τίτλος του βιβλίου του ιστορικού και υπεύθυνου των Ιστορικών Αρχείων του Μουσείου Μπενάκη Τάσου Σακελλαρόπουλου και αφορά τον πολιτικό ρόλο και την παρεμβατικότητα του στρατού κατά τον 20ό αιώνα στην Ελλάδα. Σειρά Διαδρομές Ιστορίας: Διεύθυνση Κώστας Κωστής.Το Ένα πράγμα την ημέρα για να αλλάξουμε τον κόσμο από τους Robie Rogge και Dian G. Smith ειναι πολύτιμος σύμμαχος και οδηγός για όλους μας για το πώς μπορούμε να βελτιώσουμε τη σχέση μας με τον φυσικό κόσμο που μας περιβάλλει, αλλά και να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας να σταθούν στα πόδια τους, στον βαθμό που περνάει από το χέρι μας. Το Greenwild: Ο κόσμος πίσω από την πόρτα είναι το πολυσυζητημένο ντεμπούτο της εξαιρετικής σειράς φαντασίας της Παρί Τόμσον, που μας ταξιδεύει σ’ έναν μαγευτικό κόσμο όπου η άγρια φύση είναι ολοζώντανη και μια πανίσχυρη μαγεία αναδύεται απ’ την ίδια τη γη. «Ένα οικολογικό θρίλερ που πρέπει να διαβαστεί από κάθε παιδί» έγραψε η Telegraph.

Κυκλοφορεί επίσης σε νέα έκδοση το Φίλοι φίλοι καρδιοφίλοι της πολυβραβευμένης Σοφίας Ζαραμπούκα, μια νοσταλγική αφήγηση της παιδικής ηλικίας της συγγραφέα και μια περιήγηση σε μέρη και ανθρώπους που έχουν στο μυαλό μας μυθικές διαστάσεις: το Θέατρο Τέχνης, ο Κάρολος Κουν, ο Τσαρούχης, η Επίδαυρος. Το Μία άλλη μαϊμού είναι το νέο βιβλίο της Ντανιέλας Σταματιάδη, ένα βιβλίο για την ανάγκη της αποδοχής από τους άλλους αλλά και τη γεμάτη προκλήσεις πορεία της αυτοαποδοχής! Τέλος, κυκλοφορεί σε αναμορφωμένη έκδοση η Βαλίτσα με τις τρεις τσαγιέρες, το συγκινητικό μυθιστόρημα του Βαγγέλη Ηλιόπουλου, μια ιστορία για το θάρρος, την υπομονή και τη σοφία που μπορούν να γεννηθούν μέσα από μια μοναδική φιλία.

Κλείνουμε με ένα πολύ ευχάριστο νέο! Το βιβλίο Ποτέ πιο πριν… του Μάνου Κοντολέων και το Πράγματα που σκέφτεται η παρθένος Μαρία καπνίζοντας κρυφά στο μπάνιο της Αλεξάνδρας Κ* τιμήθηκαν με το Βραβείο του περιοδικού Ο Αναγνώστης σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13 Ιουνίου στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138)!

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.