Νέο «δώρο» από τον Πέτσα στα golden boys της ΕΡΤ και του ΑΠΕ

Επειτα από τους πανηγυρισμούς των Ζούλα και Γαμπρίτσου, που κατάφεραν -μετά τα εκατομμύρια που ξοδεύτηκαν από την ΕΡΤ– να ανεβάσουν την τηλεθέαση του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα κατά μία μονάδα στους πίνακες τηλεθέασης, ήρθε και η επιβράβευση από το Μαξίμου.

Το δίδυμο της ΕΡΤ έχει «γεμίσει» τις ιστοσελίδες με δελτία Τύπου, που εκθειάζουν την… τεράστια επιτυχία του, αν και δεν μας ενημερώνει για τις εκπομπές που κινούνται στα όρια του… μηδενός και κοστίζουν χιλιάδες ευρώ τη μέρα.

Μπορεί, λοιπόν, λεφτά να μην υπάρχουν για την υγεία, ωστόσο η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο Πέτσα, που βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση, προχωρά και σε άλλα «δώρα». Θα χρυσοπληρώνει τα golden boys που θα προσλαμβάνονται στην ΕΡΤ και στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Γιατί; Γιατί απελευθερώνονται οι μισθοί για τις «στρατιές» των δημοσιογράφων που κατακλύζουν τα κρατικά ΜΜΕ. Δεν πρέπει όμως να έχουν παράπονο και όσοι ήδη βρίσκονται στην ΕΡΤ τουλάχιστον, εφόσον αμείβονται με πολλαπλάσια χρήματα από το μόνιμο προσωπικό.

Στο νομοσχέδιο του Στέλιου Πέτσα για τα ΜΜΕ, το οποίο ανέβηκε σε δημόσια διαβούλευση μόνο για έξι μέρες, το άρθρο 51 είναι αυτό που έχει το «ζουμί» για τις αμοιβές. Συγκεκριμένα, «ρυθμίζει μισθολογικά θέματα για τον διευθύνοντα σύμβουλο, διευθυντικά και ειδικά στελέχη της ΕΡΤ, καθώς και για τον πρόεδρο και τον γενικό διευθυντή του ΑΠΕ – ΜΠΕ, προσαρμόζοντάς τα στις συνθήκες της σύγχρονης αγοράς».

Θα νομοθετηθεί πλέον ότι όλα τα μεγαλοστελέχη των δημόσιων ΜΜΕ εξαιρούνται από το ενιαίο μισθολόγιο και θα έχουν ανώτατο όριο αποδοχών και πρόσθετων αμοιβών ή απολαβών ανάλογο με τις μηνιαίες αποδοχές και τα επιδόματα του προέδρου του Αρείου Πάγου. Δεν θα πρέπει να παραλείψουμε ότι και η ΕΡΤ και το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο υπάγονται απευθείας στο Μέγαρο Μαξίμου και στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η κοροϊδία όμως συνεχίζεται με την αιτιολογική έκθεση που συνοδεύει την εξαίρεση όσων προσληφθούν σε κρατικά ΜΜΕ.

Στην εν λόγω έκθεση αναφέρεται ότι με το άρθρο 51 «επιδιώκεται η διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της ΕΡΤ Α.Ε. σε μια έντονα ανταγωνιστική αγορά, προσελκύοντας και εντάσσοντας στο δυναμικό της έμπειρα και εξειδικευμένα στελέχη, αναγνωρίζοντας τη σχετική προϋπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα». Πάντως, δείχνουν να είναι εκτός πραγματικότητας στην κυβέρνηση και όσον αφορά την κατάσταση που επικρατεί στον Τύπο.

newsbreak.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.