Νέο ωράριο για σούπερ μάρκετ, φούρνους – Τι ισχύει από αύριο Σάββατο

Με μοντέλο Μαρτίου θα κυλήσει η ζωή πλέον τα Σαββατοκύριακα για τους πολίτες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική από αύριο το πρωί στις 06:00 που θα ισχύσουν τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και οι παραπάνω περιοχές μπήκαν σε ένα ειδικό καθεστώς

Ειδικότερα σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική τα Σαββατοκύριακα θα είναι κλειστά όλα τα καταστήματα εκτός από σούπερ μάρκετ φαρμακεία, φούρνους και βενζινάδικα.

Σούπερ μάρκετ και φούρνοι αλλά και όλα τα καταστήματα τροφίμων θα είναι ανοικτά έως τις 17:00 τα Σαββατοκύριακα.

Τις καθημερινές όλα τα καταστήματα με ωράριο απο τις 07:00 έως τις 20:00 θα μπορούν να λειτουργούν μόνο με την μέθοδο του click away ενώ το click inside καταργείται. Κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής καθώς και οι υπηρεσίες διαιτολογίας και διαιτολογικών μονάδων, οι υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος, αλλά και τα ΚΤΕΟ λειτουργούν κανονικά, με τους όρους και τα μέτρα που ήδη ισχύουν. Τα πρακτορεία ΟΠΑΠ στις κόκκινες περιοχές παραμένουν κλειστά.

Διευκρινίζεται ότι και η λειτουργία λαϊκών αγορών αναστέλλεται τα Σαββατοκύριακα. Η συγκεκριμένη διάταξη που αφορά στις λαϊκές αγορές θα ισχύσει από το επόμενο Σαββατοκύριακο (13-14 Φεβρουαρίου).

Σε όλες τις περιοχές που είναι στο κίτρινο επίπεδο συναγερμού θα ισχύουν όλα τα μέτρα που είχαν ανακοινωθεί την προηγούμενη Παρασκευή.

Κάθε Σάββατο και Κυριακή η μετακίνηση γίνεται μόνο με SMS και για τους 6 λόγους που συνοδεύουν τη χρήση του και μόνο μέχρι τις 6 το απόγευμα. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας για το Σάββατο και την Κυριακή ξεκινά στις 6 το απόγευμα και ισχύει μέχρι τις 5 το πρωί.

dikaiologitika.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.