Νέοι τίτλοι Εκδόσεων Πατάκη

«Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος πορευόμενος. Συνομιλίες με τη Νατάσα Μπαστέα και τον Μάκη Προβατά» του Αρχιεπισκόπου Αναστάσιου.
Από το φθινόπωρο του 2018 ως το φθινόπωρο του 2020 η Νατάσα Μπαστέα και ο Μάκης Προβατάς, σε µια σειρά συνοµιλιών στην Αθήνα και στα Τίρανα, κατέγραψαν τις σκέψεις του Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιου για την πορεία του, τη ζωή του από τα παιδικά του χρόνια ως σήµερα και τις εξελίξεις στον κόσµο γύρω µας.

«Θέατρο για ονειροπόλους» της Πόλλυ Σάμσον.
ΤΤο τελευταίο µυθιστόρηµα της Πόλλυ Σάμσον, το οποίο έφτασε στο νούµερο 2 της λίστας των ευπώλητων των Sunday Times και επιλέχθηκε ως Βιβλίο της Χρονιάς από τις εφηµερίδες Times, Sunday Times, Telegraph, Daily Mail και το περιοδικό Spectator. Ένα σαγηνευτικό µυθιστόρηµα για ουτοπικά όνειρα και την απώλεια της αθωότητας και για τους πολέµους που µαίνονται ανάµεσα σε άντρες και γυναίκες στο πεδίο της µεγαλοφυΐας.

Δείτε ακόμα:  Πώς να βοηθήσετε το διαφορετικό παιδί σας να αποκαλύψει τις ικανότητές του

«Το αγόρι από το Μπούχενβαλντ: Η αληθινή ιστορία ενός επιζώντα του Ολοκαυτώματος» του Ρόμπι Γουέισμαν με τη Σούζαν ΜακΚλίλλαντ.
Τον Απρίλιο του 1945, o Ρόμπι είχε μόλις απελευθερωθεί από το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Μπούχενβαλντ, όπου είχαν βρει φριχτό θάνατο περισσότεροι από εξήντα χιλιάδες άνθρωποι. Ήταν ένα από τα τετρακόσια είκοσι επτά αγόρια στα οποία δόθηκε το προσωνύμιο «τα Αγόρια του Μπούχενβαλντ» και τα οποία αποτελούσαν τη μεγαλύτερη ομάδα ορφανών παιδιών που επέζησαν από το Ολοκαύτωμα. Ο ακτιβιστής και τιμημένος με το Governor General’s Caring Canadian Award Ρόμεκ Βάισμαν ή αλλιώς Ρόμπι Γουέισμαν μοιράζεται μαζί μας τη συγκλονιστική ιστορία της ζωής του και μας περιγράφει πώς κατάφερε να μετατρέψει την οδύνη σε ψυχικό σθένος και, ξεπερνώντας την απώλεια, να βρει την ευτυχία.

Δείτε ακόμα:  "Good People" στο θέατρο Αποθήκη - Τελευταίες παραστάσεις

«Η τραγωδία, οι αρχαίοι Έλληνες κι εμείς» του Simon Critchley.
Στο βιβλίο αυτό ο Simon Critchley εξετάζει ό,τι νοµίζαµε πως γνωρίζαµε για τους ποιητές, δραµατουργούς και φιλοσόφους της αρχαίας Ελλάδας και µας τους παρουσιάζει υπό ένα φως καινούριο, απροσδόκητο και πρωτότυπο. Με τρόπο προκλητικό και επίκαιρο περιγράφει πώς η τραγωδία εξακολουθεί να εκφράζει τις συγκρούσεις και αντιφάσεις του κόσµου στον οποίο ζούµε σήµερα.

«Μετά τον Ταμερλάνο: Η άνοδος και πτώση των παγκόσμιων αυτοκρατοριών, 1400-2000» του John Darwin.
Το βιβλίο αυτό είναι ένα από τα βασικά έργα αναφοράς στο αντικείμενο της παγκόσμιας ιστορίας στη διεθνή βιβλιογραφία. Γραμμένο από έναν από τους σημαντικότερους ειδικούς του θέματος, πραγματεύεται την άνοδο και την πτώση των αυτοκρατοριών από τις αρχές του 15ου αιώνα έως τα τέλη του 20ού. Ένα έργο που έχει ήδη αναγνωριστεί ως κλασικό και θα παραμείνει τέτοιο για πολλά ακόμη χρόνια.

Δείτε ακόμα:  Νέος Κύκλος παραστάσεων τον Φεβρουάριο για τη "Βασίλισσα της Ομορφιάς" στο Σύγχρονο Θέατρο

«Θανάσιμο αμάρτημα» του Κάρλο Λουκαρέλλι.
Το νέο, συναρπαστικό βιβλίο του πολυμεταφρασμένου Ιταλού συγγραφέα αστυνομικής λογοτεχνίας Κάρλο Λουκαρέλλι με πρωταγωνιστή τον επιθεωρητή Ντε Λούκα.