Νέος Βουτζάς: 20 ώρες χωρίς νερό, χωρίς ρεύμα, χωρίς θέρμανση και ελπίδα!

Τραγική είναι η κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Ανατολικής Αττικής, σε Ραφήνα, Νέο Βουτζά, Νέα Μάκρη, Μαραθώνα και Αρτέμιδα, όπου σε πολλές περιπτώσεις έχουν μείνει χωρίς ρεύμα για σχεδόν μία ημέρα!

Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ είναι άγνωστο το πότε θα επανέλθει η ηλεκτροδότηση καθώς στις περισσότερες περιοχές οι δρόμοι παραμένουν κλειστοί και δεν μπορούν τα συνεργεία να προσεγγίσουν

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση της προέδρου του Εξωραϊστικού Συλλόγου Νέου Βουτζά “Η Πρόοδος” κα Έμυ Κροκίδη η οποία αναφέρει:

“20 ώρες χωρίς νερό, χωρίς ρεύμα, χωρίς θέρμανση και το χειρότερο χωρίς ελπίδα. Κανείς δεν γνωρίζει τι ώρα θα αποκατασταθούν οι βλάβες.”

Πάνω από 5.000 βλάβες – Ποιες περιοχές είναι ακόμα χωρίς ρεύμα

Τεράστια είναι τα προβλήματα με τις διακοπές ρεύματος στην Αττική καθώς τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες να προσεγγίσουν τα σημεία στα οποία πρέπει να ενεργήσουν για αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Τεχνικών της ΔΕΗ, Κώστα Μανιάτη, οι βλάβες στην Αττική έχουν ξεπεράσει τις 5.000. «Όλος ο νομός Αττικής αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μανιάτης.

Σύμφωνα με τον ίδιο το πρόβλημα με τις διακοπές του ρεύματος επιδεινώθηκε μετά τις 5 το απόγευμα της Δευτέρας. «Το ζήτημά μας είναι η πρόσβαση, είναι απλωμένα παντού τα προβλήματα» πρόσθεσε ο κ. Μανιάτης.

Το πιο αποκαρδιωτικό, δε, είναι η εκτίμησή του πως «όποιος μιλήσει για χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης των βλαβών θα πει ψέματα».

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ το πρωί της Τρίτης υπάρχουν περιοχές στην Αττική οι οποίες είναι χωρίς ρεύμα ακόμα και για περισσότερες από 12 ώρες ενώ όσο περνάει η ώρα το πρόβλημα επιδεινώνεται καθώς έχουν παγώσει τα καλώδια και με τον ισχυρό άνεμο που πνέει σπάνε.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι περιοχές της Αττικής που έχουν διακοπές ρεύματος είναι:

Χαλάνδρι,
Μαρούσι,
Ψυχικό
Μεταμόρφωση
Νέα Φιλαδελφεια
Πεύκη
Κερατέα
Κορωπί
Νέα Μάκρη
Ραφήνα
Ντράφι
Γραμματικό
Βύρωνας
Καρέας
Βούλα
Νέα Σμύρνη
Άλιμος

Την κατάσταση δυσκολεύει η κατάσταση στους δρόμους καθώς τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ δεν μπορούν να προσεγγίσουν σε αρκετά σημεία με βλάβες με αποτέλεσμα να παραμένει άγνωστος ο χρόνος αποκατάστασης των προβλημάτων.

Κατά εκτιμήσεις, δε, η πλήρης αποκατάσταση των βλαβών και ζημιών στο δίκτυο θα πάρει 2-3 ημέρες καθώς και στην Αττική και σε άλλες περιοχές σπάνε καλώδια και προκαλούν επιπλέον προβλήματα.

Ενδεικτικό του προβλήματος είναι ότι ενώ στον ΔΕΔΔΗΕ υπολογίζανε φορτίο 8680 γιγαβατ για χθες, Δευτέρα, το τελικό φορτίο ήταν 8.000 γιγαβάτ γεγονός που σημαίνει ότι από βλάβες «χάθηκαν» περί τα 600 γιβαβάτ.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.