Νέος Βουτζάς: Αίτημα από προς τον Δήμο Μαραθώνα & την Πυροσβεστική για έλεγχο των πυροσβεστικών κρουνών

Στις 15/9/21 ο Σύλλογός μας ζήτησε (ακολουθεί το γραπτό αίτημα) από τον Δήμο Μαραθώνα και την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Ν. Μάκρης να επισπεύσουν τον καθιερωμένο ετήσιο έλεγχο των πυροσβεστικών κρουνών, ώστε αν διαπιστωθεί, μεταξύ των άλλων και το πρόβλημα λειτουργίας (όπου υπάρχει) εξαιτίας της μη σύνδεσής τους με το νέο δίκτυο, να προηγηθεί η αποκατάσταση τους, της ασφαλτόστρωσης του οδικού δικτύου, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Τότε, μας είχαν ενημερώσει, προφορικώς, ότι θα επισπεύσουν τον έλεγχο. Σε σημερινή επικοινωνία με την ΠΥ πληροφορηθήκαμε (όχι γραπτώς), ότι

1) ο έλεγχος δεν έχει ολοκληρωθεί και αυτό θα γίνει ως τις 31/10/21
2) η προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι να εντοπιστεί ο εμπρηστής των εστιών στη Ν. Μάκρη.
3) η ΠΥ Ν. Μάκρης θα ενημερώσει υπηρεσιακά τους ανωτέρους της για τα αποτελέσματα της έρευνας και όχι ..έναν Σύλλογο!

Δείτε ακόμα:  Δείτε εδώ από ποια σημεία μπορείτε να προμηθευτείτε αλάτι σε Μαραθώνα, Ν. Μάκρη, Γραμματικό & Βαρνάβα

Μετά από αυτό, το βάρος της ενημέρωσης των κατοίκων και των Συλλόγων τους, «πέφτει» στο Δήμο Μαραθώνα ο οποίος οφείλει να αναζητήσει τα αποτελέσματα του ελέγχου των πυροσβεστικών κρουνών, αφενός για να προβεί στην αποκατάσταση της διασύνδεσής τους όπου απαιτείται (πριν ασφαλτοστρωθούν οι δρόμοι) και δεύτερον γιατί η …χαρά του εμπρηστή είναι να μην λειτουργούν οι κρουνοί!!!

Ακολουθεί το αίτημά μας της 15ης Σεπτεμβρίου.

Εξωραϊστικός Σύλλογος
Ν. Βουτζά «Η ΠΡΟΟΔΟΣ»
Προς
Τον Δήμαρχο Μαραθώνα
κ. Στέργιο Τσίρκα
Κοινοποίηση:
Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας κ. Ευάγγελο Κυπαρίσση
Πυροσβεστική Υπηρεσία Ν. Μάκρης
Υπηρεσία Ύδρευσης Δήμου Μαραθώνα

Δείτε ακόμα:  Δήμος Μαραθώνα: Επικυρώθηκε ο προϋπολογισμός του Οικονομικού έτους 2022

ΘΕΜΑ: Έλεγχος Λειτουργίας πυροσβεστικών κρουνών Οικισμού Ν. Βουτζά και Σύνδεση όσων απαιτείται με το νέο δίκτυο ύδρευσης.

Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2021

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,

Όπως διαπιστώσατε και εσείς σήμερα, υπάρχουν πυροσβεστικοί κρουνοί στον Οικισμό του Ν. Βουτζά, οι οποίοι παραμένουν συνδεδεμένοι με το παλαιό δίκτυο ύδρευσης, με αποτέλεσμα να μην λειτουργούν.

Επειδή τον έλεγχο των πυροσβεστήρων τον έχουμε ζητήσει με υπόμνημά μας τον Μάιο, και σήμερα γίνονται εργασίες ασφαλτόστρωσης σε όλους τους δρόμους του Οικισμού, θα είναι τραγικό να διαπιστωθεί εκ των υστέρων η ανάγκη σύνδεσης και άρα η εκσκαφή και τα μπαλώματα στους μόλις ασφαλτοστρωμένους δρόμους.

Δείτε ακόμα:  Συνεχίζεται η απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών 2021 στον Δήμο Μαραθώνος

Ως εκ τούτων ζητάμε ΑΜΕΣΑ:

Η Πυροσβεστική υπηρεσία Ν. Μάκρης, μαζί με την Υπηρεσία ύδρευσης του Δήμου να ελέγξουν ποιοι κρουνοί ΔΕΝ λειτουργούν, άρα είναι συνδεδεμένοι ΑΚΟΜΗ με το παλαιό δίκτυο και
να προβείτε ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ σε σύνδεση των κρουνών με το νέο δίκτυο, προκειμένου να αποφευχθεί η καταστροφή του νέου οδοστρώματος.

Παρακαλούμε πολύ να επιβλέψετε ο ίδιος την υλοποίηση αυτής της εργασίας, όπως ακριβώς επιβλέπετε και όλη την εκτέλεση της Προγραμματικής Σύμβασης.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων

Με εκτίμηση
Για το ΔΣ
Η πρόεδρος
Έμυ Κροκίδη

Με νέο μέηλ την επομένη ημέρα υποδείξαμε και τους κρουνούς που κατά τη γνώμη μας είναι προβληματικοί.