Νέος Βουτζάς: Δύο άκρως ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις για την Μικρασιατική Καταστροφή

Θα κλείσουμε το επετειακό έτος μνήμης των “οικείων κακών” της Μικρασιατικής Καταστροφής με δύο άκρως ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις:

Διάλεξη του μοναδικού Θοδωρή Κοντάρα, ερευνητή και μελετητή του Μικρασιοατικού Ελληνισμού, με θέμα: Τα τάγματα εργασίας (αμελέ ταμπουρού) και ο μηχανισμός εξόντωσης των Μικρασιατών από τους Νεότουρκους, όπου κάτω από απάνθρωπες συνθήκες έχασε τη ζωή του ο ανθός της Μικρασίας, περίπου 300.000 άντρες. Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου, στις 18:00΄, στη Βιβλιοθήκη του Συλλόγου.

Παρουσίαση του τελευταίου βιβλίου του Θανάση Διαμαντόπουλου, Ομότιμου Καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης Παντείου Πανεπιστημίου, με τίτλο: “Ο Εθνικός διχασμός και η κορύφωσή του. Η Δίκη των «Έξι». Εξιλασμός ή δικαστικός φόνος;” Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον βιβλίο, εύληπτο από το ευρύ κοινό, που, εκτός από τη γνωστότερη και πιο πολυσυζητημένη δικαστική υπόθεση της Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας που παρουσιάζει, επιχειρεί και μια συνολική θέαση της ιστορικής περιόδου και του Εθνικού Διχασμού.
Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου, στις 18:00΄, στη Βιβλιοθήκη του Συλλόγου.

Η παρουσία σας θα είναι τιμή για μας και θα δικαιώσει την προσπάθειά μας να συνεισφέρουμε στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας.

Αθλητικός Σύλλογος Ν. Βουτζά ” Η Πρόοδος”

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.