Νίκος Καντερές: Έρχονται βροχές, καταιγίδες και χιόνια

Ότι δεν έκανε ολόκληρος σχεδόν ο Νοέμβριος από άποψης βροχών θα γίνει στο 8ήμερο που έρχεται. Από αύριο Κυριακή έως την επόμενη Κυριακή θα έχουμε την επίδραση τριών ατμοσφαιρικών διαταραχών που θα συνοδεύονται με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας.

Η πρώτη θα αρχίσει από αύριο αρχής γενομένης από τα δυτικά με βαθμιαία επέκταση στην υπόλοιπη Ελλάδα. Τη Δευτέρσ θα συνεχιστούν οι βροχές με τις καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές για να σταματήσουν τη Τρίτη.

Δείτε ακόμα:  Καιρός: Η εκτίμηση Αρναούτογλου για όλο τον Μάρτιο – Πότε έρχεται κρύο και κακοκαιρία

Τη Τετάρτη θα έρθει η δεύτερη μεταβολή ξανά από τη δυτική Ελλάδα με επέκταση στην υπόλοιπη χώρα που θα κρατήσει και τη Πέμπτη για να βελτιωθεί ο καιρός τη Παρασκευή. Το άλλο Σαββατοκύριακο προβλέπεται το τρίτο βαρομετρικό χαμηλό με ανάλογα φαινόμενα.

Οι άνεμοι στη διάρκεια αυτών των ημερών θα στρέφονται από νοτιάδες σε βοριάδες και τανάπαλιν, ανάλογα με τη πορεία των χαμηλών.

Η διάταξη των συστημάτων στην ανώτερη ατμόσφαιρα είναι τέτοια και η η Ελλάδα θα βρίσκεται στη τροχιά κίνησης των χαμηλών. Η εναλλαγή αυτή του καιρού απαιτεί προσοχή για πιθανόν έντονα φαινόμενα, αλλά και λόγω κορoνοιού!

Δείτε ακόμα:  Καιρός: Ψυχρή σιβηρική «εισβολή» από σήμερα - Απότομη αλλαγή με χιόνια, βροχές και πτώση της θερμοκρασίας