Νίκος Καντερές: Σε εξέλιξη ο τελευταίος καύσωνας του καλοκαιριού

Σε ανάρτησή μου στις 9 Αυγούστου είχα επισημάνει,  πρώτον ότι θα έλθει ολιγοήμερος καύσωνας 4-5 ημερών αυτή την εβδομάδα και δεύτερον και ο καιρός αυτού του καλοκαιριού, από άποψης θερμοκρασίας, ήταν ήπιος καθώς δεν υπήρξαν μεγάλες εξάρσεις του υδραργύρου και για πάρα πολλές ημέρες, ενώ καθοριστικό ρόλο στην ανατολική και νότια Ελλάδα έπαιξε η συνεχής παρουσία των ισχυρών βοριάδων<μελτέμι>.

Πράγματι, ύστερα από τις βροχές, τις καταιγίδες και τα μπουρίνια από τη περασμένη Πέμπτη έως και τη Κυριακή, οι θερμές αέριες μάζες από τη βόρεια Αφρική άρχισαν να έρχονται ανεβάζοντας τη θερμοκρασία τη Τετάρτη και Πέμπτη στα όρια εισόδου σε καύσωνα στους 37 και 38 βαθμούς.

Τη Παρασκευή και το Σάββατο θα υπάρξει το μέγιστο της θερμής εισβολής και ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει σε στις γνωστές συνήθως περιοχές της ηπειρωτικής χώρας στους 39- 40 και πιθανόν 41 βαθμούς, όχι πρωτόγνωρες τιμές. Την Κυριακή η ζέστη θα διατηρηθεί αν και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση. Από τη Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη προβλέπεται επιδείνωση με βροχές, κεραυνούς καταιγίδες και μπουρίνια και τα φαινόμενα τοπικά θα είναι έντονα και απαιτείται προσοχή κυρίως από τους παραθεριστές.

Η θερμοκρασία στο υπόλοιπο της άλλης εβδομάδας και μάλλον έως το τέλος Αυγούστου δεν προβλέπεται να σημειώσει σημαντική άνοδο και συνεπώς είναι ο τελευταίος καύσωνας του φετινού καλοκαιριού.

Το καλοκαιράκι όμως στην Ελλάδα θα συνεχιστεί ,καθώς ο Σεπτέμβριος έχει όμορφες και ηλιόλουστες ημέρες και καλοτάξιδες σε θάλασσες στο Αιγαίο και το Ιόνιο πέλαγος.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.