Νίκος Κρέτσης: Απαράδεκτες οι συνθήκες εργασίας στο Δήμο Σπάτων Αρτέμιδος (ηχητικό)

Τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας που βιώνουν δημοτικοί υπάλληλοι του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδας και τη διαρκή αδιαφορία του δημάρχου, Δημήτρη Μάρκου κατήγγειλε ο πρόεδρος του Σωματείου Δημοτικών Υπαλλήλων Αρτέμιδας, Νίκος Κρέτσης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον planetwebradio.gr.

Ο κ. Κρέτσης μιλώντας στην εκπομπή «Ανατολικά» και στον Κώστα Τσαπάκη υπογράμμισε ότι πάρα πολλές φορές Επιθεωρητές του Σ.ΕΠ.Ε. (Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας) το οποίο ανήκει στο υπουργείο Εργασίας έχουν διενεργήσει ελέγχους σε χώρους εργασίας του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδας και έχουν διαπιστώσει πληθώρα παρατυπιών. Μάλιστα όπως επεσήμανε ο αρμόδιος εισαγγελέας Πρωτοδικών έχει παραπέμψει τον δήμαρχο Σπάτων – Αρτέμιδας, Δημ. Μάρκου στο αρμόδιο τριμελές δικαστήριο με την κατηγορία της παράβασης διατάξεων συγκεκριμένου προεδρικού διατάγματας που αφορά τις ελάχιστες προδιαγραφές υγείας στους χώρους εργασίας σε συμμόρφωση με συγκεκριμένη κοινοτική οδηγία.

Όπως είπε ο κ. Κρέτσης υπήρξαν δύο μηνυτήριες αναφορές κατά του κ. Δ. Μάρκου, η μία τον Απρίλιο του 2019 και η δεύτερη τον Οκτώβριο του 2020. Στην πρώτη η Δικαιοσύνη προχώρησε και πλέον αναμένεται ο ορισμός του χρόνου της δικασίμου ενώ η δεύτερη εκκρεμεί ακόμη.

Ακούστε τα όσα πρωτοφανή δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Δημοτικών Υπαλλήλων Αρτέμιδας, Νίκος Κρέτσης για την κατάσταση που επικρατεί σε πολλούς εργασιακούς χώρους του Δή,μου Σπάτων – Αρτέμιδας:

Δείτε ακόμα:  Πικέρμι: Επεκτείνεται το δίκτυο ηλεκτροδότησης και οδοφωτισμού στο Ντράφι