Νοκ άουτ και τις γιορτές οι κούριερ μετά από το «κρασάρισμα» στις παραγγελίες

Αγκωμαχούν οι εταιρίες ταχυμεταφορών το τελευταίο διάστημα, αφού το σύστημα παραγγελιών κράσαρε με αποτέλεσμα οι καθυστερήσεις στην παράδοση δεμάτων να φτάνουν έως και έξι ημέρες.

Υπομονή θα πρέπει να κάνουν όσοι έχουν παραγγείλει δέματα, καθώς οι εταιρίες κούριερ αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τις διανομές σε σύντομα χρονικό διάστημα, καθώς τα δέματα που έχουν φτάσει στα καταστήματα έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο!

Από τη μία η Black Friday και από την άλλη οι γιορτές που είναι προ των πυλών, φαίνεται πως έστειλαν νοκ άουτ τις εταιρίες ταχυμεταφορών, οι οποίες προσπαθούν να λύσουν το πρόβλημα που έχει προκύψει με τις παραδόσεις.

Σε ορισμένες μάλιστα εταιρίες, το διάστημα για την παράδοση των δεμάτων φτάνει ακόμα και τις έξι ημέρες, ενώ ορισμένες εταιρίες, έχουν δημιουργήσει επιπλέον υπηρεσίες, με έξτρα κόστος, για όσους επιθυμούν να λάβουν πιο νωρίς το δέμα τους.

Χιλιάδες είναι τα παράπονα από τους πελάτες, οι οποίοι αναζητούν εδώ και εβδομάδες το δέμα τους, ενώ με σκοπό την αποσυμφόρηση, στην μάχη για την εξυπηρπετηση του κοινού, έχουν ριχτεί και τα ταξί, τα οποία εκτελούν χρέη κούριερ.

Οι διανομείς, από την πλευρά τους, δηλώνουν πως το τελευταίο διάστημα υπάρχουν μεν περισσότερες δουλειές, αλλά -σε πολλές περιπτώσεις- οι συνθήκες εργασίας δεν είναι όπως θα έπρεπε, κάνοντας λόγο και για προβλήματα στις πληρωμές (υπερωρίες κ.τ.λ.).

ΕΛΤΑ: Αποκλίσεις στους συνήθεις χρόνους διακίνησης και παράδοσης

«Δεδομένων των ιδιαζουσών συνθηκών που επέφερε το δεύτερο lockdown, η Black Friday αλλά και η επερχόμενη εορταστική περίοδος, ο όγκος των αποστολών που καλούμαστε να διαχειριστούμε έχει αυξηθεί περισσότερο από οποτεδήποτε στο παρελθόν.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να δοκιμάζονται οι υποδομές τόσο των ηλεκτρονικών καταστημάτων όσο και των ταχυμεταφορών, με συνέπεια να παρατηρούνται ιδιαίτερα στην Αττική, τροποποιήσεις και αποκλίσεις στους συνήθεις χρόνους διακίνησης και παράδοσης», τονίζουν τα ΕΛΤΑ.

ACS: 6 εργάσιμες ο μέσος χρόνος στην Αττική, μεγαλύτερος στη Θεσσαλονίκη

«Ο συνδυασμός του τρέχοντος lockdown, της Black Friday και της προ-εορταστικής περιόδου έχει ωθήσει τον όγκο των αποστολών που μας εμπιστεύονται οι πελάτες μας σε πρωτοφανή επίπεδα, πολύ υψηλότερα από το προηγούμενο lockdown αλλά και οποτεδήποτε στο παρελθόν.

Δεδομένων των συνθηκών αυτών, και ως αποτέλεσμα της σημαντικής αύξησης των αποστολών κατά την τρέχουσα εβδομάδα, ο μέσος χρόνος διακίνησης των αποστολών αναμένεται να φθάσει τις 6 εργάσιμες ημέρες, ενώ ενδέχεται κυρίως στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη να ξεπεράσει τους χρόνους αυτούς», σημειώνει η ACS.

Γενική Ταχυδρομική: Αναστέλλει υπηρεσίες της

Μεταξύ άλλων, η Γενική Ταχυδρομική ανακοίνωσε πως αναστέλλει υπηρεσίες της, εξαιτίας της «απρόβλεπτα παρατεταμένης αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων λιανικής πώλησης και της εντελώς αστάθμητης πρόβλεψη ως προς τον χρόνο επαναλειτουργίας τους, που έχουν δημιουργήσει ασφυκτικές πιέσεις σε όλα τα δίκτυα μεταφορών».

«1. αναστέλλονται άμεσα όλες οι πρόσθετες υπηρεσίες πλην της βασικής υπηρεσίας είτε απλής αποστολής είτε αποστολής με αντικαταβολή [ενδεικτικά αναστέλλονται οι αποστολές σπέσιαλ, παράδοση Σάββατο, παράδοση σε Δυσπρόσιτες κτλ]

2. Για κάθε επείγουσα περίπτωση μπορεί να χρησιμοποιηθεί η νέα υπηρεσία ‘’VIP αποστολή’’ [προσοχή ! Έχει αυξημένο κόστος, παρέχεται σε συγκεκριμένη περιοχή και δεν έχει απεριόριστες δυνατότητες] που δημιουργήθηκε ακριβώς για τέτοιες περιπτώσεις», ενημερώνει και υπογραμμίζει:

«Η πίεση αυτή αναμένεται να ενταθεί τις επόμενες μέρες λόγω της εορταστικής περιόδου, αφού, κατά παράδοση, αυτό το χρονικό διάστημα παρατηρείται κατακόρυφη αύξηση λιανικών πωλήσεων που υπό τις παρούσες συνθήκες εξυπηρετούνται στο σύνολό τους από ηλεκτρονικές αγορές και άρα καταλήγουν στον αγοραστή μέσω υπηρεσιών ταχυμεταφοράς».

dikaiologitika.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.