Νοσοκομειακοί γιατροί: Αναβάλλει η κυβέρνηση τον εμβολιασμό σε 15 νοσοκομεία

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), παρά τις διαβεβαιώσεις των κυβερνητικών στελεχών, ο προγραμματισμένος για τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου εμβολιασμός δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί σε 15 νοσοκομεία της χώρας.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από το επίσημο πλάνο διανομής των εμβολίων, που κοινοποιήθηκε υπηρεσιακά στις 2 Ιανουαρίου καθώς και από σχετικά έγγραφα των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) που κοινοποιήθηκαν υπηρεσιακά την ίδια μέρα, αναβάλλεται η προγραμματισμένη έναρξη των εμβολιασμών στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομεία Γεννηματάς Αθήνας, στο Καραμανδάνειο του Βόλου, καθώς και στα νοσοκομεία Λαμίας, Τρίπολης, Αμαλιάδας, Πύργου, Καλαμάτας, Κυπαρισσίας, Γρεβενών, Σερρών, Ξάνθης, Χαλκίδας, Ρεθύμνου και Μυτιλήνης, καθώς και στα Κέντρα Υγείας, στο ΕΚΑΒ Καρδίτσας και στο Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης Αναπήρων.

«Αυτό σημαίνει ότι θα καθυστερήσει η πρώτη φάση του εμβολιασμού που περιλάμβανε όλα τα νοσοκομεία, τους οίκους ευγηρίας και τα κέντρα αποκατάστασης και ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε ότι θα ολοκληρωθεί έως τις 20 Ιανουαρίου», αναφέρει η ανακοίνωση των νοσοκομειακών γιατρών, η οποία χαρακτηρίζει αποτυχημένη την χθεσινή προσπάθεια του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υγείας Ν. Θεμιστοκλέους να διαψεύσει τις καταγγελίες των υγειονομικών.

«Απαιτούμε η κυβέρνηση να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να επισπευστεί και να ολοκληρωθεί άμεσα, χωρίς καθυστέρηση, ο εμβολιασμός όλων των γιατρών, των νοσηλευτών, συνολικά των εργαζόμενων στο δημόσιο σύστημα υγείας. Έχουμε σηκώσει και συνεχίζουμε να σηκώνουμε μεγάλο βάρος στην αντιμετώπιση της πανδημίας, είμαστε διαρκώς εκτεθειμένοι στον ιό, αντιμετωπίζουμε υπερτριπλάσιο κίνδυνο συγκριτικά με τον υπόλοιπο πληθυσμό και ως αντάλλαγμα έχουμε την υποκριτική στάση της κυβέρνησης και καμία κουβέντα για τα αιτήματά μας» προσθέτει η ανακοίνωση.

Δείτε ακόμα:  Καιρός: Καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις τις επόμενες ώρες  - Έντονα φαινόμενα και στην Αττική! (χάρτες)

slpress.gr