Ντιέγκο Μαραντόνα: Ξεκίνησαν οι ανακρίσεις για τον θάνατό του – Τι θεωρεί η εισαγγελία

Στο μικροσκόπιο 7 νοσηλευτικοί υπάλληλοι που είναι ύποπτοι ότι τον «εγκατέλειψαν» σε αργό θάνατο
Ξεκίνησαν σήμερα, Δευτέρα (14/06) οι ανακρίσεις για τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα από το γραφείο της εισαγγελίας της Αργεντινής, η οποία έχει στο μικροσκόπιο 7 νοσηλευτικούς υπαλλήλους που είναι ύποπτοι ότι τον «εγκατέλειψαν» σε αργό θάνατο. Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι 7 βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο να παραπεμφθούν σε δικαστήριο, καθώς η εισαγγελία του Σαν Ισίντρο εξετάζει το ενδεχόμενο ανθρωποκτονίας.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, η εισαγγελία, θεωρεί ότι ο θάνατος του Μαραντόνα είναι αποτέλεσμα «κακής επαγγελματικής συμπεριφοράς και αμέλειας εκ μέρους της ιατρικής ομάδας, η οποία προκάλεσε την επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του».

Δείτε ακόμα:  Συγκλονίζει ο Βέρχουλστ: "Η κόρη μου ξεπέρασε τον καρκίνο, αλλά δεν θα περπατήσει ποτέ"

Ο πρώτος που θα ανακριθεί θα είναι ο Ρικάρντο Αλμιρόν, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν μία νοσοκόμα, ο συντονιστής των νοσοκόμων, ο ιατρικός συντονιστής της νοσηλείας στο σπίτι του εκλιπόντος, ένας ψυχολόγος και ο ψυχίατρος ο οποίος κατηγορείται ότι δεν διασφάλισε την «σωστή χορήγηση των φαρμάκων και των ψυχοτρόπων φαρμάκων» που είχαν συνταγογραφηθεί για τον Μαραντόνα.

Ο τελευταίος που θα περάσει τη διαδικασία της ανάκρισης, θα είναι -στις 28 Ιουνίου- ο 39χρονος νευροχειρουργός, Λεοπόλδο Λούκε, ο προσωπικός ιατρός του Μαραντόνα.

Δείτε ακόμα:  Οι αθλητικές μεταδόσεις 19/1/2022

Οι δύο κόρες του αργεντίνου «μάγου», η 32χρονη Τζιανίνα και η 25χρονη Τζιάνα λίγο μετά τον θάνατο του πατέρα τους, επισήμαναν δημόσια, την ευθύνη των υπόπτων για την επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του Μαραντόνα.

Μετά την ανάκριση, ο εισαγγελέας θα προωθήσει την υπόθεση σε ανακριτή, μαζί με τη σύστασή του για συνέχιση ή περάτωση της έρευνας. Εάν προσαχθούν ενώπιον δικαστηρίου, σε μία δίκη που μπορεί να διαρκέσει μήνες ή/και χρόνια, αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης 8 έως 25 ετών.

«Πιθανότατα θα προσαχθούν σε δίκη, δεν υπάρχει καμία ένδειξη για το αντίθετο», ανέφερε ανώνυμη δικαστική πηγή στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP).

Δείτε ακόμα:  Στο Νο.24 όλων των εποχών ο Αντετοκούνμπο σύμφωνα με το «Athletic»

Υπενθυμίζεται ότι ο «Ντιεγκίτο» υπέφερε από νεφρικά, ηπατικά και καρδιακά προβλήματα και πέθανε από καρδιακή ανακοπή στις 25 Νοεμβρίου 2020 και σε ηλικία 60 ετών, μόλις λίγες εβδομάδες μετά από εγχείρηση στον εγκέφαλο για αντιμετώπιση θρόμβου.

Μια έκθεση εμπειρογνωμόνων, που δημοσιεύθηκε στις αρχές Μαΐου, κατέληξε στο συμπέρασμα, ότι ο Μαραντόνα είχε «εγκαταλειφθεί στη μοίρα του» από την ιατρική του ομάδα, της οποίας η «ανεπαρκής και απερίσκεπτη» θεραπεία τον οδήγησε σε αργό θάνατο.

news.gr