Ντοκουμέντο: Παπαδάκης με χαίτη μαλλί (βίντεο)

Η τηλεοπτική εκπομπή ‘Τρεις Στον Αέρα’ με τους Σεμίνα Διγενή, Γιώργο Παπαδάκη, Γιάννη Δημαρά, παρουσίαζε κοινωνικά και πολιτικά ρεπορτάζ, αλλά και πορτραίτα/συνεντεύξεις επώνυμων, ακόμα και με τη συμμετοχή του κοινού, μέσω τηλεφωνικών ερωτήσεων. Όλα αυτά συνέβαιναν στην ΕΡΤ, κατά το δεύτερο μισό της δεκαετίας του`80.

Σε ένα από τα επεισόδια της εκπομπής, παρακολουθούμε μέσα από το αρχείο της Σ. Διγενή, τους Γιάννη Γιοκαρίνη – Γιώργο Μαργαριτη ως πρώην συνεργάτες, να συνομιλούν για την «κόντρα» λαϊκού και ροκ. Ο Γιώργος Μαργαρίτης αφήνει χιουμοριστικές σπόντες προς τον Γιοκαρίνη, κατηγορώντας τον πως πήγε «στους απέναντι» του ροκ, με τον ίδιο να απαντάει ότι πάντα υπήρξε και ροκ και λαϊκός ταυτόχρονα και πως «το ροκ δεν είναι μουσική, είναι βίωμα».

Αυτή η «κόντρα μεταξύ φίλων» λήγει με έναν σουρεαλιστικό τρόπο: ο Γιάννης Γιοκαρίνης πιάνει την κιθάρα του και ο Γιώργος Μαργαρίτης ξεκινάει να τραγουδάει με την υπόκρουση μπουζουκιού. Το κομμάτι που ερμηνεύουν ντουέτο είναι το «Άστα τα Μαλλάκια σου». Ναι, με αυτόν τον τρόπο ήρθε η «συμφιλίωση» μεταξύ ελληνικού ροκ και λαϊκού.

Δείτε ακόμα:  Ράνια Τζίμα: Η σοκαριστική εξομολόγηση για την απώλεια της ακοής της

aftodioikisi.gr