«Ντου» του Ρουβίκωνα με βαριοπούλες σε τράπεζα!

«Ντου» σε τράπεζα έκανε ο Ρουβίκωνας στις 04:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, μέλη του φορώντας κράνη επιτέθηκαν με βαριοπούλες στα γραφεία της Κεντρικής Εθνικής Τράπεζας στη Λεωφόρο Αθηνών 128, σπάζοντας την κεντρική είσοδο.

Η αναρχική συλλογικότητα αντιδρά στους πλειστηριασμούς.

«Και όσο το κράτος και το κεφάλαιο κινούνται προς την κατάργηση της προστασίας των εστιών των φτωχών, εμείς συνεχίζουμε να προσπαθούμε να σταθούμε εμπόδιο στα σχέδιά τους» αναφέρουν στην ανακοίνωση που έβγαλαν στην ιστοσελίδα τους.

«Η Νέα Δημοκρατία και ο Σύριζα, παρά τις έντονες προσπάθειές τους να αποδείξουν το πολιτικό χάσμα μεταξύ τους, εξυπηρετούν εξίσου αποτελεσματικά τα συμφέροντα του κεφαλαίου, των τραπεζών και των μεγαλοεπιχειρηματιών. Η εφαρμογή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών απο την κυβέρνηση της ΝΔ είναι απλώς η συνέχεια της προετοιμασίας και της εισαγωγής τους από την κυβέρνηση του Σύριζα. Ας μην παριστάνει κανείς τον αθώο» αναφέρουν, μεταξύ άλλων.

«Ξεκινάμε πάλι στοχοποιώντας την Εθνική που πρωτοστατεί στους πλειστηριασμούς (χωρίς φυσικά να υπολείπονται και οι άλλες σε μερίδιο ευθύνης) […] Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη. Καμιά ειρήνη με τους εχθρούς της κοινωνικής βάσης» καταλήγει ο Ρουβίκωνας.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει προσαγωγές ή συλλήψεις.