Ο Αχιλλέας Μπέος μοίρασε… κόλλυβα στο δημοτικό συμβούλιο

Ο Αχιλλέας Μπέος προκάλεσε χαμό με μια κίνησή του στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου.
Συγκεκριμένα κατόπιν εντολής του δημάρχου, υπάλληλος δήμου μοίρασε κεσεδάκια με… κόλλυβα στους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης.

Ο Αχιλλέας Μπέος δοκίμασε τα κόλλυβα, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία του thenewspaper.gr και στη συνέχεια απευθυνόμενος στους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης, είπε:

«Σήμερα, [οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης] πενθούν. Είχαν κηδεία το πρωί με τα εγκαίνια του πάρκινγκ της Φιλελλήνων, οπότε παρήγγειλαν κόλλυβα στον Στεφόπουλο. Αρκεί να τα πληρώσουν κ. Στεφόπουλε ε; Να μην είναι τσαμπατζήδες…”.

Επεισοδιακή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

Κατά πλειοψηφία πέρασε από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου η τιμολογιακή πολιτική για το πάρκινγκ της Φιλελλήνων, με τις μειοψηφίες να τονίζουν ότι πρόκειται για ένα πανάκριβο έργο που πλήρωσαν οι Βολιώτες, όμως στην ουσία θα εξυπηρετεί τις 110 οικογένειες μόνιμων κατοίκων που θα το χρησιμοποιούν τακτικά, ενώ το τιμολόγιο, όπως διαμορφώθηκε, δεν επαρκεί για «να βγάλει τα χρήματά της η επένδυση».

Ιδιαίτερα έντονοι και με χαρακτηρισμούς ήταν οι διάλογοι μεταξύ του δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου και του επικεφαλής της παράταξης “Βόλος, Ανατροπή, Δημιουργία”, Απόστολου Παπαδούλη, ενώ η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Νάνσυ Καπούλα, παρατήρησε ότι θα μπορούσε να υπάρξει μια περίοδος τριών μηνών, κατά την οποία θα κριθεί αν είναι συμφέρουσα η τιμολογιακή πολιτική, πρόταση την οποία, ωστόσο, ο δήμαρχος Βόλου, απέρριψε.

«Δεν υπάρχει περίπτωση, είτε βγαίνει είτε όχι, να γίνει αύξηση των τιμών. Παίρνουμε 3.000 ευρώ το μήνα ενοίκιο από μία εταιρεία και με τις 110 μόνιμες θέσεις πάρκινγκ έχει εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα και λειτουργία του πάρκινγκ σε όλα τα επίπεδα και περισσεύουν και κάποια χρήματα. Έχει και 130 θέσεις επιπλέον που αυξάνουν το κέρδος. Δεσμευόμαστε ότι δεν πρόκειται να υπάρχει αύξηση. Μείωση θα υπάρξει, ψηφίστε ό,τι θέλετε, εμείς αποφασίζουμε», κατέληξε ο δήμαρχος Βόλου.

Δείτε ακόμα:  Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Οι δύο επιλογές για το voucher - Τι θα κρίνει τους δικαιούχους

Τελικά, η κ. Καπούλα ψήφισε λευκό, ενώ αρνητική ψήφο έδωσαν όλες οι άλλες παρατάξεις.

Αχιλλέας Μπέος κατά πάντων

Εναντίον των μειοψηφιών, αλλά και της προηγούμενης δημοτικής αρχής, επιτέθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δήμαρχος Βόλου, Αχ. Μπέος, με αφορμή τον απολογισμό – όπως είπε – της συμπλήρωσης επτά ετών από τότε που ανέλαβε για πρώτη φορά, την ηγεσία του δήμου.

Αναφέρθηκε στο τι παρέλαβε από την προηγούμενη δημοτική αρχή, ενώ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση τότε του ΣΥΡΙΖΑ, μέσω στελεχών της, τον πολέμησε, ειδικά την περίοδο που τέθηκε σε αργία. Συγκεκριμένα, μίλησε με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για τον τότε γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών, Κώστα Πουλάκη, λέγοντας χαρακτηριστικά, πως “έβαλε το «νούμερο» επικεφαλής της παράταξης και τη σύμβουλο Φ. Κοκκινάκη, να κάνουν μήνυση σε βάρος του για αντιποίηση αρχής”.

Στην άμεση αντίδραση του επικεφαλής της παράταξης “Μαζί για το Βόλο”, Ιάσονα Αποστολάκη ο Αχιλλέας Μπέος διευκρίνισε πως με τη λέξη “νούμερο” δεν εννοούσε εκείνον, αλλά την κ. Κοκκινάκη και υπενθύμισε ότι η αντιπολίτευση δεν κατάφερε να κερδίσει καμιά από τις προσφυγές της στα ανώτερα όργανα και στη δικαιοσύνη εναντίον του. «Τρέχανε αριστεροί στην Ασφάλεια με ένα άλλο «νούμερο» τον Τόλια (τότε αστυνομικός διευθυντής) να απαγορεύσουν τα παρτέρια, βάζατε τους γραφικούς να δεθούν στους φοίνικες στα Αστέρια για να μη γίνει το πάρκο και έπεφταν στην Καραμπατζάκη, για να μη γίνει η ανάπλαση. Ήταν οργανωμένη συμμορία. Ο κόσμος τους έστειλε εκεί που τους αξίζει», επισήμανε.

Δείτε ακόμα:  Παιχνίδι θανάτου από ανηλίκους - Πέφτουν για πλάκα στις ρόδες αυτοκινήτων!

Ο Αχιλλέας Μπέος αναφέρθηκε ακόμη, στις επικρίσεις που έχει δεχθεί για μία σειρά θεμάτων όπως, τη στήριξη που παρέχει στην επιχείρηση του γιου του. “Ακόμη και σήμερα ασχολείστε με μένα και τα προσωπικά μου, πού θα παρκάρω, πού θα πάω διακοπές, λες και δεν θα πάω στου παιδιού μου την επιχείρηση, που δεν έγινε κρατικοδίαιτος όπως μερικοί από σας. Επτά χρόνια μια πρόταση δεν φέρατε, ασχολείστε ποια είναι η σχέση μου, λες και σας νοιάζει” τόνισε, προσθέτοντας πως απαξιεί να απαντήσει στους Αποστολάκη και Λημνιό για τα θέματα του νερού και της αποχέτευσης, καθώς – όπως είπε – “πλησιάζουν εκλογές και ξεκίνησαν τα ίδια”.

Π. Σκοτινιώτης: Βάπτισε «δάνεια», την «προίκα»

Ένταση για τιμολογιακή πολιτική στο πάρκιγκ της Φιλελλήνων -O Μπέος μοίρασε κόλλυβα

“Για μια ακόμη φορά έμπλεξε τα μπρόκολα με τις μπαλαντέζες. Και βάπτισε «δάνεια» την «προίκα» που άφησε στον Δήμο η δημοτική μας αρχή”, επισημαίνει σε δήλωση του ο πρώην δήμαρχος Παν. Σκοτινιώτης.

Δείτε ακόμα:  Τραγωδία: Νεκρός 52χρονος που έπεσε από ταράτσα

“Η συντριπτική απάντηση στα σημερινά συνήθη, δυσώδη ψέματά του, βρίσκεται στα επίσημα και αδιαμφισβήτητα στοιχεία του ισολογισμού 2014. Ο ισολογισμός αυτός «έκλεισε» τη θητεία της δημοτικής μας αρχής και εγκρίθηκε στις αρχές του 2016 από τη δική του δημοτική αρχή, χωρίς την οποιαδήποτε παρατήρηση, σημείωση, επιφύλαξη εκ μέρους της.

Τα επίσημα στοιχεία, λοιπόν, αποδεικνύουν πως παρά τη δραματική μείωση της κρατικής χρηματοδότησης κατά τουλάχιστον 62%, τη μεγάλη οικονομική στενότητα των συμπολιτών μας και τα ταμειακά ελλείμματα των πρώην δήμων Βόλου, Αγριάς και Αισωνίας που κληρονομήσαμε, η δημοτική μας αρχή όχι μόνο δεν επιβάρυνε ούτε κατ’ ελάχιστο τον Δήμο, όχι μόνο δεν δημιούργησε καμία νέα δανειακή υποχρέωση, αλλά και μείωσε δραστικά το υφιστάμενο χρέος -με τους συντηρητικότερους υπολογισμούς, κατά 18 εκατ. ευρώ. Παρέδωσε, επίσης, ταμείο 6.776.621,78.

Ενδεικτικά, στο διάστημα τη δημοτικής μας θητείας (1.1.2011 έως και 31.8.2014), εξοφλήθηκαν: 12,1 εκατ. ευρώ (-67%) βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις, από τις οποίες 8,6 εκατ. ευρώ (-77%) προς προμηθευτές, 2,2 εκατ. ευρώ (-21%) τοκοχρεολύσια των δανείων των πρώην Δήμων, 1,5 εκατ. ευρώ υποχρεώσεις των πρώην δημοτικών επιχειρήσεων προς ασφαλιστικά ταμεία, 1,2 εκατ. ευρώ τοκοχρεολύσια των δανείων των πρώην δημοτικών επιχειρήσεων, στα οποία οι πρώην Δήμοι ήταν εγγυητές.

Τι θα αφήσουν αυτοί, φεύγοντας; «Ούτε ψύλλος στον κόρφο» της επόμενης δημοτικής αρχής” αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Σκοτινιώτης.

enikos.gr