Ο Άνθρωπος 4.0 σε Αθήνα & Θεσσσαλονίκη

Αγαπητοί αναγνώστες,

Με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου του Δημήτρη Λακασά, σε επιμέλεια Δημήτρη Γούλια, Άνθρωπος 4.0 θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τις ακόλουθες εκδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη:

 • Αθήνα – Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου, 49ο Φεστιβάλ Βιβλίου Ζάππειο
  Ο συγγραφέας και ο επιμελητής του βιβλίου θα βρίσκονται στο περίπτερό μας, Νο 120-122, από τις 19:00-21:00 για να υπογράψουν αντίτυπα του βιβλίου και να συνομιλήσουν με το κοινό.
 • Θεσσαλονίκη – Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου, Grand Palace
  Η παρουσίαση του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί στις 18:30 στο ξενοδοχείο Grand Palace, Μοναστηρίου 305, Θεσσαλονίκη, σε ανοιχτό χώρο με απαραίτητη δήλωση συμμετοχής. Παράλληλα θα γίνει LIVE μετάδοση της εκδήλωσης μέσω της Livemedia και του συνδέσμου που θα βρείτε εδώ.

  Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι κ.κ.:

 • Μαρίκα Λάμπρου, Σύμβουλος Eπιχειρήσεων, Συγγραφέας (διαδικτυακά)
 • Νικόλαος Παπαϊωάννου, Καθηγητής, Πρύτανης Αριστοτελείου Παν/μίου Θεσ/κης
 • Παναγιώτης Κετικίδης, Καθηγητής-Αντιπρόεδρος Ερευνας & Καινοτομίας City College, University of York Campus
 • Γιώργος Κωνσταντόπουλος, Πρόεδρος, ΣΕΒΕ-Σύνδεσμος Εξαγωγέων
 • Γιώργος Μυλωνάς, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Alumil ΑΕ
 • Δημήτριος Μπουραντάς, Καθηγητής, Πρύτανης, New York College (διαδικτυακά)
 • ο συγγραφέας του βιβλίου Δημήτριος Λακασάς, CEO OLYMPIA ELECTRONICS Α.Ε.
 • ο επιστημονικός επιμελητής του βιβλίου Δημήτριος Γούλιας, Οικονομικός Αναλυτής, ΣΕΒΕ-Σύνδεσμος Εξαγωγέων

  Την εκδήλωση συντονίζει η Αλεξάνδρα Γούτα, δημοσιογράφος ΑΠΕ

  Λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας COVID-19 θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Δείτε ακόμα:  Ανατριχίλα με τον 51χρονο που βίαζε τα ανίψια του: «Το κορίτσι και το αγόρι τα φιλούσα στο στόμα και τα χάιδευα»

Δηλώστε συμμετοχή εδώ

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Τι είναι επιτέλους αυτή η 4η Βιομηχανική Επανάσταση; Αφορά τη βιομηχανία των ανεπτυγμένων χωρών ή μήπως μας αφορά όλους; Τα ερωτήματα που δημιουργεί η έλευση της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης είναι πολλά και δύσκολα, η απάντηση όμως είναι απλή. Η σοφή διαχείριση της γνώσης θα αποτελέσει το σημείο-κλειδί στην επιτυχημένη εφαρμογή της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης. Ο άνθρωπος έχει φθάσει σε μια καμπή της εξελικτικής του πορείας και βρίσκεται για ακόμα μια φορά σε σταυροδρόμι, όπου καλείται να διαμορφώσει το μέλλον του.

Το βιβλίο Άνθρωπος 4.0 επιχειρεί μια διείσδυση στα άδυτα των νέων τεχνολογιών με μια απλή ματιά και με την ίδια ματιά βλέπει το μέλλον της ανθρωπότητας. Τάσσεται ξεκάθαρα και με επιχειρήματα υπέρ του ανθρώπου στο νέο δίλημμα «άνθρωπος ή μηχανή». Εν τέλει, θα επικρατήσει το φως ή το σκοτάδι στη νέα εποχή που έρχεται; Η μήπως αυτή η εποχή κιόλας ήρθε;

Δείτε ακόμα:  «Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός» στο Alhambra Art Theatre

Είπαν για το βιβλίο:

«Το Άνθρωπος 4.0 μας βοηθά να αποκτήσουμε τη μεγάλη εικόνα για την τεχνολογική εξέλιξη και τον ψηφιακό μετασχηματισμό, και να γίνουμε περισσότερο προνοητικοί και προδραστικοί για τις μελλοντικές αλλαγές στην προσωπική και την επαγγελματική μας ζωή.»
Δημήτριος Μπουραντάς

«Αυτό που χρειαζόμαστε είναι τεχνοανθρωπολογία –δηλαδή το πώς Λειτουργούν τα πράγματα για τους ανθρώπους. Πρέπει να ευχαριστήσω τον Δημήτρη που με το βιβλίο Άνθρωπος 4.0 με βοήθησε να έχω μια ολοκληρωμένη ματιά γύρω από την 4η Βιομηχανική Επανάσταση. Μοιράζομαι κι εγώ την ίδια αισιοδοξία, ότι η τεχνολογία θα μας ελευθερώσει ώστε να εξελιχθούμε σε αυτό που ορίζει η μοναδική μας προέλευση. Το να είμαστε άνθρωποι.»
Peter Economides

Λίγα λόγια για τους συντελεστές:

Ο Δημήτριος Λακασάς γεννήθηκε στις 14 Απριλίου 1973 στον Κολινδρό Πιερίας. Είναι CEO της Olympia Electronics A.E. Το 2017 ανακηρύχτηκε «Καινοτόμος επιχειρηματίας της χρονιάς» στον διαγωνισμό της EY – ERNST & YOUNG. Έχει στο ενεργητικό του συμμετοχή σε διεθνή συνέδρια και δημοσιεύσεις στον οικονομικό και επιχειρηματικό Τύπο. Έχει πτυχίο Οικονομικών και Marketing από το City College – University Of Sheffield και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (Μ.Β.Α.) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το University of Sheffield. Παράλληλα με την επιχειρηματική του δραστηριότητα, έχει διατελέσει:

Δείτε ακόμα:  Καθιερώθηκε! Κάθε Παρασκευή ο Βαγγέλης Κακουλάκης live στο Old Shepherd

Πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), 2010 έως 2014
Πρόεδρος της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας (ΑΖΚ), 2013 έως 2015
Μέλος Γενικού Συμβουλίου ΣΕΒ, 2004 έως 2019
Μέλος Δ.Σ. του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΕ), 1999 έως 2014
Ιδρυτής της δεξαμενής σκέψης Think Tank SEVE
Μέλος της Επιτροπής Ηθικής και Δεοντολογίας της Έρευνας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΕΗΔΕ ΑΠΘ)

Ο Δημήτρης Γούλιας γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1989 στη Λάρισα και μεγάλωσε στον Βόλο. Από το 2017 εργάζεται ως Οικονομικός Αναλυτής στον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) και είναι Υπεύθυνος του Ινστιτούτου Εξαγωγικών Ερευνών και Σπουδών (ΙΕΕΣ) του ΣΕΒΕ. Έχει πτυχίο Οικονομικών Επιστημών (BSc) από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στις Διεθνείς Επιχειρηματικές Δραστηριότητες (Master in International Business) από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Μιλάει Αγγλικά και Ιταλικά.

Σας περιμένουμε!

Με φιλικούς χαιρετισμούς,

Η ομάδα των εκδόσεων Κλειδάριθμος