O Χρ. Ιωάννου πήγε στο ChocoFest και γέμισε γλυκιές εμπειρίες! Θες να τις μοιραστείς;

Μετά την άκρως επιτυχημένη εμπειρία μας στο BurgerFest τον προηγούμενο μήνα, δεν θα μπορούσαμε να λείψουμε από το ChocoFest το οποίο και επισκεφτήκαμε χθες, καθώς όπως όλοι ξέρουν μετά το αλμυρό επιβάλλεται και ένα (όχι μόνο) γλυκάκι.

Το μέρος διεξαγωγής του φεστιβάλ ήταν το ίδιο, δηλαδή το Παλιό Αμαξοστάσιο Ο.ΣΥ στο Γκάζι το οποίο αυτή την φορά είχε βάλει την «σοκολατένια» του στολή.

Το τετραήμερο event (17-20/10) είχε μεγάλη προσέλευση κοινού κάτι που διαπιστώσαμε και εμείς με την ουρά να φτάνει μέχρι τον δρόμο ακόμα και τις βραδινές ώρες. Παρ’ όλα αυτά η είσοδος στον χώρο γινόταν με σχετικά γοργό ρυθμό κάτι που αποτελεί ένα συν στους διοργανωτές της εκδήλωσης. Ο καιρός αποδείχθηκε ότι είναι και αυτός μέλος των «chocoholics» όπως αποκαλείται το φανατικό κοινό του φεστιβάλ καθώς επικρατούσε η ηλιοφάνεια και η ζέστη.

Η είσοδος στον χώρο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε έχοντας και πάλι στο πλευρό μου τον κουμπάρο – συμπαίκτη στην «μάσα» Βαγγέλη και την Δέσποινα την κουμπάρα που μας ακολουθεί υπομονετικά από μαγαζί σε μαγαζί και από εκδήλωση σε εκδήλωση και που όλως τυχαίως όλα αφορούν το φαγητό και την ευχαριστούμε γι’ αυτό. Παράλληλα, σε περίπτωση που το κείμενο διαβαστεί από τους γυμναστές μου στο «Πρότυπο» γυμναστήριο, οφείλω να διευκρινίσω προς πιθανή υπεράσπιση μου ότι όλες τις υπόλοιπες μέρες ακολουθώ πιστά το πρόγραμμα γυμναστικής και διατροφής και τους εκτιμώ για την βοήθεια τους.

Μόλις έμπαινες στον χώρο, λοιπόν, σε υποδεχόταν ένα μεγάλο σοκολατένιο σιντριβάνι, το οποίο αποτελούσε πόλο έλξης για selfies με τον κόσμο να φωτογραφίζεται σε όλων των ειδών τις πόζες.

Ευτυχώς υπήρχε ταμπέλα όπου προειδοποιούσε ότι η σοκολάτα δεν είναι βρώσιμη αποτρέποντας οποιαδήποτε ενδεχόμενη «βουτιά» για δοκιμή στο σιντριβάνι. Διασχίζοντας τον χώρο ανάμεσα στο πλήθος για να επιλέξουμε τους σοκολατένιους στόχους μας, παρατηρούσες τα βλέμματα του κόσμου που κάρφωναν όποιον κρατούσε γλυκό ώστε να σχηματίσει μία γνώμη γι’ αυτό που επρόκειτο να δοκιμάσει. Επίσης έβλεπες τον κόσμο να ναι «μεθυσμένος» από την γλυκιά ατμόσφαιρα και να χορεύει στους ρυθμούς του DJ που έντυνε μουσικά την όλη εμπειρία.

Αφού συμπληρώσαμε την λίστα με τους «στόχους» και έχοντας πλέον την εμπειρία τέτοιων φεστιβάλ είχαμε αποφασίσει να δοκιμάσουμε λίγο απ’ όλα από αυτά που είχαμε ξεχωρίσει. Έτσι συγχρονίσαμε τα ρολόγια μας, χωριστήκαμε σαν στρατιώτες στην μάχη και περιμέναμε στην ουρά, ώστε να κρατήσουμε στα χέρια μας τα πολυπόθητα αποκτήματα. Σημείο συνάντησης ο πάγκος όπου θα γινόταν η δοκιμή και θα έβγαιναν τα συμπεράσματα.

Το μενού συμπεριλάμβανε πάνκεϊκς με πραλίνα, μπουένο,τριμμένο μπισκότο και παγωτό βανίλια, προφιτερόλ με λευκή κρέμα, σοκολάτα και σαντιγί, σοκολατένιο μπέργκερ με μπουένο, παγωτό βανίλια, σοκολάτα και πουράκια, λουκουμάδες με πραλίνα, μπουένο και τριμμένο μπισκότο και μπράουνις με βύσσινο και φυστικοβούτυρο και στο τέλος άφθονο νερό. Όλα αυτά χωρισμένα δια του τρία ώστε να μείνουμε όλοι ικανοποιημένοι όπως και έγινε.

Με την σοκολάτα να ρέει μέσα μας και το ζάχαρο να χορεύει ρυθμικά με την μουσική, κοιταχτήκαμε γεμάτοι ικανοποίηση και συνεχίσαμε την περιπλάνηση μας. Στην εκδήλωση μπορούσε κανείς να δοκιμάσει βάφλες, cupcakes, πολλών ειδών σοκολάτες, ζαχαρωτά, προφιτερόλ, τιραμισού, λουκουμάδες, ζεστή αλλά και κρύα σοκολάτα σε ρόφημα, μιλκσέικς και πολλά άλλα ακόμα. Δεν έλειπαν βέβαια και οι πιο υγιεινές επιλογές για να καλύψουν τις ανάγκες όσων θέλησαν να παρευρεθούν αλλά χωρίς να χαλάσουν το πρόγραμμα τους. Στο φεστιβάλ, επίσης, πέρα από τα μουσικά eventsπου πραγματοποιήθηκαν και τις τέσσερις μέρες, έλαβαν μέρος και πολλά workshopsμε guestsγνωστών σεφ μοιράζοντας τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους, πάνω στην παρασκευή κάθε είδους γλυκίσματος ,σε μικρούς και μεγάλους.

Πριν πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής, κάναμε μία στάση για να αγοράσουμε σοκολάτες για τα αγαπημένα μας πρόσωπα όπου μία ενδιαφέρουσα επιλογή ήταν οι βελγικές σοκολάτες Tony’sChocolonely καθώς σαν εταιρεία προωθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και εναντιώνονται στην εκμετάλλευση των παραγωγών που βρίσκονται στο πρώτο στάδιο της συλλογής των κόκκων κακάο και έχουν καταφέρει από το 2005 να λανσάρουν την πρώτη 100% slavefreeσοκολάτα τους σε εξι διαφορετικές γεύσεις. Έτσι ικανοποιείς και την σοκολατένια σου ανάγκη αλλά και στηρίζεις μία ανθρωπιστική κίνηση.

Ως συμπέρασμα της όλης σοκολατένιας εμπειρίας μας θα κρατήσουμε την καλή παρέα ως βασικό προαπαιτούμενο για να περάσεις κανείς ωραία, τις γεύσεις και τις εικόνες που αποκομίσαμε από το ChocoFest ώστε να θυμόμαστε ένα ακόμα ωραίο κυριακάτικο απόγευμα που βιώσαμε. Μέχρι την επόμενη φορά, να μοιράζεστε εμπειρίες με τους ανθρώπους σας. Καλή συνέχεια!

Χρήστος Ιωάννου

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.