Ο δάσκαλος που έσωσε 63 παιδιά στον σεισμό της Ελασσόνας: «Αντιδράσαμε ενστικτωδώς»

Mία ημέρα αφότου χτύπησε ο σεισμός των 6 ρίχτερ στην Ελασσόνα, ο διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου στο Δαμάσι Τυρνάβου, δεν μπορούσε ακόμα να συνειδητοποιήσει αυτό που συνέβη μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα.

Μιλώντας στο GRTimes.gr, ο Γρηγόρης Λέτσιος περιγράφει την τρομακτική εμπειρία που άφησε ο σεισμός και οι μετασεισμοί, που συνεχίζουν να ταρακουνούν την περιοχή.

«Όποιος δεν το έχει ζήσει αυτό το πράγμα, δεν μπορεί να το καταλάβει. Μιλάμε για μια δόνηση δυνατή, επιφανειακή, νιώθεις τη γη να τρέμει κάτω από τα πόδια σου, τον κόσμο να κουνιέται συθέμελα», αναφέρει χαρακτηριστικά στο GRTimes και περιγράφει τις ανατριχιαστικές στιγμές κατά τις οποίες με ολύμπια ψυχραιμία κατάφερε μαζί με τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς να βγάλουν σώα και αβλαβή 63 παιδιά από το σχολείο του χωριού.

Τα κρίσιμα δευτερόλεπτα

Δείτε ακόμα:  Πώς η Δήμητρα Πισπιρίγκου «έκαψε» τη Ρούλα στην κατάθεσή της

«Τα πάντα μέσα στο σχολείο άρχισαν να καταρρέουν. Οπτικό πεδίο δεν υπήρχε. Από τη σκόνη και την πτώση των υλικών και των μπαζών δεν έβλεπα τίποτα. Έμοιαζε να βρίσκομαι στο απόλυτο σκοτάδι. Με το που σταμάτησε ο σεισμός, από το γραφείο μου, όπου βρισκόμουν όταν άρχισε η γη να τρέμει, βρέθηκα στον επάνω όροφο όπου υπάρχουν τέσσερις τάξεις», περιγράφει δραματικά ο δάσκαλος.

«Ένας άλλος συνάδελφος φρόντισε τον κάτω όροφο, ενώ άλλη μία τάξη ήταν στο προαύλιο και έκανε γυμναστική. Δεν ξέρω πως βρέθηκα επάνω, ωστόσο άκουσα φωνές, κλάματα παιδιών, ουρλιαχτά, μιλάμε για μικρές ηλικίες, υπήρξε πανικός. Ευτυχώς όμως, όλα λειτούργησαν σωστά. Όλοι οι μαθητές μπήκαν κάτω από τα θρανία τους και ευτυχώς τώρα με τον κορονοϊό, κάθε παιδί είχε και το δικό του γραφείο…».

Δείτε ακόμα:  Πυροσβεστική: 52 φωτιές το τελευταίο 24ωρο - Πολύ υψηλός ο κίνδυνος και για αύριο

Στο σημείο αυτό ο κ. Λέτσιος κάνει μια μικρή παύση, αλλά υπάρχει σημαντικός λόγος: «Ακόμη και τώρα που μιλάμε κάνει μετασεισμό», καταλήγει.