Ο Δημήτρης Καραγεωργίου στο συνδυασμό του Βαγγ. Μπουρνούς! Ολόκληρη η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του

Ο Δημήτρης Καραγεωργίου, αρθρογράφος της POLIS, ανακοίνωσε με επιστολή του στην εφημερίδα την υποψηφιότητά του στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές με το συνδυασμό του Βαγγέλη Μπουρνούς με τίτλο: Ο Δημήτρης Καραγεωργίου μαζί με τον Βαγγέλη Μπουρνούς.

Δυστυχώς ο «δαίμων του τυπογραφείου» δεν κάνει εξαιρέσεις ούτε για στενούς συνεργάτες και φίλους. Έτσι το κείμενο της υποψηφιότητας του αγαπητού Δημήτρη δυστυχώς δεν δημοσιεύτηκε ολόκληρο.
Γι’ αυτό το λόγο αναδημοσιεύεται πλήρες στο irafina.gr με την επιφύλαξη να δημοσιευτεί ολοκληρωμένο και στο επόμενο φύλλο της εφημερίδας.

Ήδη έχουν κινηθεί όλες οι διαδικασίες για την αμείλικτη τιμωρία του δαίμονα, με ευχέλαιο και τα σχετικά….

Εκ της Διευθύνσεως

H ανακοίνωση της υποψηφιότητας Καραγεωργίου

Αγαπητές φίλες και φίλοι,
Λίγους μόλις μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές, αλλά έχοντας πλέον πλήρη εικόνα των προθέσεων των -κατά δήλωσή τους- υποψηφίων δημάρχων μας, κι ύστερα από ενδελεχή σκέψη έλαβα την απόφαση να συστρατευθώ και να ζητήσω την ψήφο των συμπολιτών μου με το συνδυασμό του νυν δημάρχου Ευάγγελου Μπουρνούς.
Η απόφασή μου αυτή εδράζεται αποκλειστικά και μόνο στην αναγνώριση του αισθήματος ευθύνης, του οράματος και της αποτελεσματικότητας που ο κος Μπουρνούς επέδειξε κατά τη νυν θητεία του. «Εζυγίσθη, εμετρήθη και εβρέθη…υπερβαρής» κατά παράφραση της γνωστής λαϊκής ρήσης, ας μου τη συγχωρήσει ο δημιουργός της.

Επί τέσσερα και πλέον έτη, και λόγω της εξαιρετικά υπεύθυνης θέσης που μου είχε ανατεθεί σε κομβικό Υπουργείο, της Εθνικής Άμυνας, αλλά και των επαφών που η φύση της εργασίας μου μου παρείχε, η συνεργασία μας με τη Δημοτική Αρχή ήταν αδιάλειπτη κι ιδιαίτερα παραγωγική.Μια συνεργασία που βεβαίως θα υπήρχε και με οποιονδήποτε τυχόν ήταν στο «τιμόνι» του Δήμου μας, χωρίς διακρίσεις, για το καλό του τόπου μας. Τα τέσσερα αυτά χρόνια, μόνος γνώμονας δράσης μου καθημερινά ήταν να εκμεταλλευθώ τις όποιες προσβάσεις είχαγια το καλό του τόπου μας και των συμπολιτών μου.

Μέγιστο επίτευγμα των προσπαθειών μου την περίοδο αυτή, για το οποίο νιώθω ιδιαίτερα υπερήφανος, θεωρώ τη μετάβαση του Κέντρου Υγείας Ραφήνας-Πικερμίου από καθημερινή οκτάωρη σε εικοσιτετράωρη λειτουργία. Με αλλεπάλληλες προσωπικές επαφές κι ανταλλαγή επιστολών με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, με τη στήριξη τόσο της τότε Υπεύθυνης Επιστημονικής Λειτουργίας του ΚΥ κας Δημητρίου όσο και του βουλευτού της Περιφέρειας κου Κατσίκη, φτάσαμε στο ευκταίο τον Ιούνιο του 2016 κι, έκτοτε, οι δημότες μας απολαμβάνουν Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας υψηλότατου επιπέδου επί εικοσιτετραώρου.

Την περίοδο αυτή όμως, άλλη μία σοβαρότατη προσπάθεια που συμμετείχα, για μόνιμη στάθμευση ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Υγείας Ραφήνας-Πικερμίου, βρίσκεται σε εξέλιξη. Για την ακρίβεια, θα είχε ήδη ολοκληρωθεί, αφού υπήρξε σχετική απόφαση της διοίκησης του ΕΚΑΒ, εάν δεν κωλυσιεργούσε αδικαιολόγητα η διαμόρφωση κατάλληλου χώρου για τη διανυκτέρευση του πληρώματος. Με λίγη πίεση, κι αυτός ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί άμεσα!

Στις επιτυχείς παρεμβάσεις μου την περίοδο αυτή μπορώ να καταχωρήσω επίσης την απόφαση για δωρεάν καθαρισμό του Λόφου «Οχυρού» Ραφήνας από επικίνδυνα πολεμικά υπολείμματα των Ναζί, από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Ένα έργο κόστους 200.000 ευρώ, τα οποία παρέμειναν στα ταμεία του Δήμου για να διοχετευτούν σε άλλες ανάγκες των συμπολιτών μου. Επιπλέον, μετά την ολοκλήρωση του, κατέβαλα κάθε δυνατή συνδρομή στην απόφαση δημιουργίας από το ΥΠΕΘΑ στη Ραφήνα εκθεσιακού χώρου μνήμης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, που με την ολοκλήρωσή του θα καταστήσει τον τόπο μας πόλο έλξης και θα αποτελέσει άξονα ανάπτυξης.
Δεν θα μπορούσα να μην προσθέσω βεβαίως στις επιτυχίες την επαναφορά των περιπολιών της Ομάδας «ΔΙΑΣ» σε ολόκληρη την περιοχή Ραφήνας, Πικερμίου, Νέας Μάκρης και Μαραθώνος, όταν κατά εφαρμογή ενός «αστυνομικού Καλλικράτη» από την ΕΛ.ΑΣ. δόθηκε εντολή να σταματήσουν. Θεωρώ αδιανόητο, ειδικότερα οι απομακρυσμένες περιοχές του Δήμου μας όπου περιπολικό δύσκολα προσεγγίζει (Ντράφι, Διώνη, Καλλιτεχνούπολη, Άγιος Σπυρίδωνας κ.α.), να μην έχουν πρόσβαση σεοποιαδήποτε δύναμη αποτροπής που να τους δημιουργεί στοιχειώδες αίσθημα ασφαλείας.

Η ανακατασκευή στη στρατιωτική γέφυρα Belleyτης οδού Αρίωνος αποτελεί άλλη μία επιτυχή συνεργασία που είχαμε με τη Δημοτική Αρχή. Μια ανακατασκευή που έγινε αφού εξασφαλίσαμε δωρεάν παροχή ανταλλακτικών από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ώστε ο Δήμος να εξοικονομήσει το σχετικό κόστος.
Σε όλες τις παραπάνω προσπάθειες η Δημοτική Αρχή ήταν άλλοτε εφαλτήριος δύναμη κι άλλοτε συνοδοιπόρος και αρωγός. Σε μια συνεργασία λοιπόν ήδη δοκιμασμένη και με απτά αποτελέσματα, θα ήταν τουλάχιστον αψυχολόγητο να μη θεωρήσω τιμή μου και αναγνώριση το κάλεσμα του κου Μπουρνούς να συμπορευθούμε. Έχουμε άλλωστε πάρα πολλά να κάνουμε ακόμη για να φτάσουμε τη Ραφήνα και το Πικέρμι εκεί που ονειρευόμαστε. Με δομές κι υποδομές, με σχολικές κι αθλητικές εγκαταστάσεις που μας αξίζουν, με καθαριότητα, με λύσεις κυκλοφοριακές, με οριστική απεμπλοκή από κάθε κίνδυνο των οικισμών που κινδυνεύουν να χαρακτηριστούν δασικοί κι ήταν αυτή η δημοτική αρχή που «έτρεξε» την οριοθέτηση και την προστασία τους. Με την ψήφο των συμπολιτών μας θα συνεχίσουμε τις πράξεις!

Δημήτρης Καραγεωργίου

Πηγή: Εφημερίδα Polis

Διαβάστε επίσης