“Ο δήμος Παλλήνης αποκλείει από το γήπεδο τους δημότες που θέλουν να προπονηθούν”

Πρόσφατα έχει βγει μια ανακοίνωση στο δημοτικό στάδιο Παλλήνης η οποία γράφει πως από τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου το γήπεδο δε θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από το κοινό που θέλει να αθληθεί από τις 4 το απόγευμα και μετά.

Τον τελευταίο καιρό κι εν όψει του κλασικού Μαραθωνίου, πολλοί δημότες χρησιμοποιούν τους διαδρόμους του μικρού κατά τ’ άλλα γηπέδου για προπόνηση αλλά εκτός από αυτούς πηγαίνουν και απλοί περιπατητές, ιδίως τα απογεύματα των καθημερινών. Την ίδια ώρα αθλητικά σωματεία προπονούν ομαδικά παιδιά διαφόρων ηλικιών στον ίδιο χώρο με αποτέλεσμα να επικρατεί κατά περιπτώσεις συνωστισμός για ένα χρονικό διάστημα από τις 7 ως τις 9 το βράδυ.

Ως εναλλακτική ο δήμος έφτιαξε πιο πάνω από το γήπεδο ένα μικρό χώρο με καινούργιο διάδρομο (ταρτάν) στον οποίο καλεί το κοινό να μεταφερθεί. Το πρόβλημα όμως είναι πως ο νέος αυτός διάδρομος είναι μόλις 200 μέτρα και σαφώς πιο στενός από τον διάδρομο του γηπέδου. Κι ενώ θα μπορούσε να εξυπηρετήσει τους απλούς περιπατητές δεν εξυπηρετεί σε καμιά περίπτωση όσους επιθυμούν να προπονηθούν λίγο πιο εντατικά. Ο ίδιος ο δήμαρχος μετά από σχετική καταγγελία στα social media, απαντάει πως οι έχοντες κάρτα αθλητή μπορούν να χρησιμοποιούν το χώρο κανονικά κι ότι ο νέος διάδρομος είναι 410 μέτρα κι όχι 200. Οι απαντήσεις όμως αυτές είναι παραπλανητικές αφού η κυκλική διαδρομή είναι μόλις 200 μέτρα ενώ τα υπόλοιπα 210 είναι παρακλάδια που οδηγούν σε αδιέξοδο.

Από το δήμο δε δόθηκε κάποιο περιθώριο έκδοσης κάρτα αθλητή στους δημότες, ούτε βγήκε κάποια ανακοίνωση για κάτι τέτοιο σε όποιους επιθυμούν. Αντιθέτως προχώρησε κατευθείαν σε απαγόρευση χρήσης του γηπέδου βγάζοντας την ανακοίνωση αποκλεισμού του χώρου. Η ειρωνεία είναι πως αυτό γίνεται μόλις 1 μήνα πριν τον αγώνα του κλασικού Μαραθωνίου και μάλιστα σε ένα γήπεδο που βρίσκεται στη λεωφόρο Μαραθώνος, στο 28ο χιλιόμετρο της κλασικής διαδρομής όπου περνάει απ’ άκρη σ’ άκρη το δήμο. Οι δημότες που θέλουν να κάνουν εντατική προπόνηση, μετά από αυτό είτε θα πρέπει να τρέξουν στους δρόμους με την ημέρα να έχει ήδη μικρύνει σε διάρκεια, με κίνδυνο από τα διερχόμενα οχήματα, ή να καταφύγουν σε αθλητικές εγκαταστάσεις γειτονικών δήμων.

Μανώλης Νιργιανάκης

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ