Ο Δήμος Παλλήνης στήριξε και έκλεισε τον κύκλο της 1ης «Πορείας της Γαλιλαίας»

Ο Δήμος Παλλήνης ως Δήμος συνδιοργάνωσης της διαδημοτικής δράσης «ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» στήριξε έμπρακτα τους ασθενείς με καρκίνο και τις οικογένειές  τους που έχουν ανάγκη από υπηρεσίες Ανακουφιστικής Φροντίδας. Η μουσική παράσταση ‘100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή’ με την Ορχήστρα Σύγχρονης μουσικής της ΕΡΤ που πραγματοποιήθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου στον Γέρακα, ήταν και αυτή αφιερωμένη στον σκοπό της Μονάδας  «ΓΑΛΙΛΑΙΑ». Εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πολιτιστικοί φορείς και εκατοντάδες θεατών έστειλαν το δικό τους μήνυμα αγάπης και συμπόρευσης για έναν κοινό φιλανθρωπικό σκοπό.

Με την εκδήλωση αυτή έκλεισε η αυλαία των θερινών εκδηλώσεων της 1ης«ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ»η οποία μετά την επιτυχημένη τελετή έναρξης στις 7 Ιουνίου ξεκίνησε ένα μοναδικό πολιτιστικό ταξίδι στους Δήμους της περιοχής των Μεσογείων και της Λαυρεωτικής. Χιλιάδες συμπολίτες μας ενημερώθηκαν για την Ανακουφιστική Φροντίδα και τους τρόπους υποστήριξης των συνανθρώπων μας που πάσχουν από καρκίνο. Σύντομα θα ανακοινωθεί το πλαίσιο της δράσης για το 2023.

Όπως δήλωσε ο  Δημάρχος Παλλήνης κ. Αθανάσιος Ζούτσος ‘O Δήμος Παλλήνης στηρίζει διαχρονικά το πρωτοποριακό έργο της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» που ιδρύθηκε και λειτουργεί υπό τη σκέπη της Ιεράς Μητρόπολης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Νικολάου. Μαζί με άλλους 7 γειτονικούς Δήμους, συμμετείχαμε στην 1η«ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» και ανοίξαμε μια μεγάλη αγκαλιά για τους ασθενείς με καρκίνο και τις οικογένειας τους. Στέλνουμε μήνυμα αλληλεγγύης και αγάπης. Όλοι μαζί, βοηθάμε τη «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» να συνεχίσει το σπουδαίο έργο της’.

 Λίγα λόγια για τη «ΓΑΛΙΛΑΙΑ»

Η πρότυπη Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντί­δας «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» προσφέρει, από την ίδρυσή της το 2010, δωρεάν υπηρεσίες Ανακουφιστικής Φροντίδας σε ασθενείς με καρκίνο και ασθενείς με νόσο του κινητικού νευρώνα (ALS). Στόχος της είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών  καθώς και των οικογενειών τους. Η βελτίωση επιτυγχάνεται με την έγκαιρη αναγνώριση, αξιολόγηση και αντιμετώπιση συμπτωμάτων, όπως ο πόνος, ή άλλων προβλημάτων σωματικών, ψυχοκοινωνικών, ή πνευματικών  με σκοπό την ανακούφισή τους. Η Μονάδα είναι στελεχωμένη από εξειδικευμένη διεπιστημονική ομάδα λειτουργών υγείας, έχοντας σύστημα διαχείρισης ποιότητας βασισμένο στα διεθνή σχετικά πρότυπα.

Στις υπηρεσίες της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ»  εντάσσονται η φροντίδα κατ’ οίκον, ο  υπερσύγχρονος νοσηλευτικός ξενώνας (hospice) και το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας & Απασχόλησης, ενώ ανά έτος προσφέρονται πάνω από 1.700 ημέρες νοσηλείας στον Ξενώνα της Μονάδας και πάνω από 6.000 επισκέψεις στα σπίτια των ασθενών.

Όπως προαναφέρθηκε όλες οι υπηρεσίες της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» προσφέρονται δωρεάν, και αυτό είναι εφικτό χάρη στην αγάπη και υποστήριξη πολλών ιδιωτών, αλλά μεγάλων ιδρυμάτων και εταιρειών της χώρας μας.

Περισσότερες πληροφορίες:

Τηλ.: 210 6635955, 2106632579

www.galilee.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.