“Ο Καθηγητής και ο Τρελός”, από Δευτέρα έως Τετάρτη, στο Σινέ Αελλώ

Λονδίνο, 1872. Ο καθηγητής Τζέιμς Μάρεϊ (Μελ Γκίμπσον) αρχίζει να συγκεντρώνει ορισμούς με αφορμή την πρώτη έκδοση του Λεξικού της Οξφόρδης για την αγγλική γλώσσα. Λαμβάνει πάνω από 10,000 λήμματα από έναν δόκτορα Γουίλιαμ Μάινορ (Σον Πεν), ο οποίος είναι τρόφιμος σε άσυλο φρενοβλαβών εγκληματιών.

Βασισμένη στο ομώνυμο διεθνές μπεστ σέλερ του Σάιμον Γουίντσεστερ, η ταινία είναι μια συναρπαστική αληθινή ιστορία παραφροσύνης, ιδιοφυΐας και εμμονής, με πρωταγωνιστές δύο αξιόλογους άντρες που άφησαν το σημάδι τους γράφοντας το Λεξικό της Αγγλικής Γλώσσας της Οξφόρδης, ένα εγχείρημα ξεκίνησε το 1857 και ήταν ένα από τα πιο φιλόδοξα και επαναστατικά έργα του ανθρώπινου πνεύματος. Στη γεμάτη μυστήριο και αγωνία ταινία -που θα μας ταξιδέψει στο σκοτεινό Λονδίνο του 19ου αιώνα- πρωταγωνιστούν οι βραβευμένοι με Όσκαρ Μελ Γκίμπσον (Braveheart) και Σον Πεν (Mystic River). Η συνταρακτική ιστορία πίσω από ένα μνημειώδες έργο της ανθρωπότητας μεταφέρεται στον κινηματογράφο και καθηλώνει τον θεατή με τη συναρπαστική πορεία της τρέλας δίπλα στην ιδιοφυΐα.

Δείτε ακόμα:  Paco's Project: Το σημερινό live αναβάλλεται! Σας περιμένουμε στο bar για coctails

Η ιστορία μπλέκει διάφορα είδη σε μία καθηλωτική και αξέχαστη ιστορία για δύο καταπληκτικούς ανθρώπους που μέσα από μία παράξενη φιλία και παρά τα απίστευτα εμπόδια κατέκτησαν μία από τις πιο ψηλές κορυφές της ακαδημαϊκής έρευνας και επηρέασαν όλο τον σύγχρονο κόσμο.

Από ΔΕΥΤΕΡΑ 9 Έως ΤΕΤΑΡΤΗ 11 Σεπτεμβρίου

Σκηνοθεσία: Π. Μπ. Σέρμαν.

Πρωταγωνιστούν: Μελ Γκίμπσον, Σον Πεν, Νάταλι Ντόρμερ.

Διάρκεια: 124 λεπτά

Ώρα έναρξης: Δευτέρα 22.15 (Μια προβολή)

Τρίτη & Τετάρτη 20.30 & 22.30 (Δυο προβολές)

Δείτε ακόμα:  Εκδόσεις Ψυχογιός: Όλες οι νέες κυκλοφορίες στις 24/9

Cine ΑΕΛΛΩ Digital Cinema
Ελ. Βενιζέλου 12, Ραφήνα
Τηλ.: 22940 23420