Ο “μπράβος” και οι “άνθρωποι” του πατέρα Αντώνιου που έτρεμαν τα παιδιά στην “Κιβωτό”

Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες και οι αποκαλύψεις σχετικά με τα όσα συνέβαιναν στις δομές της ΜΚΟ “Κιβωτός του Κόσμου“, με την εβδομάδα που διανύουμε να αναμένεται να φέρει συγκλονιστικές εξελίξεις.

Τα στόματα πλέον έχουν ανοίξει και φαίνεται πως δεν υπάρχει γυρισμός, ενώ η κοινή γνώμη παρακολουθεί όσα καταγγέλλονται αποσβωλωμένη.

Την ίδια στιγμή, η αντίδραση της κυβέρνησης ήταν άμεση, καθώς όπως ανακοινώθηκε τη Δευτέρα αντικαθίσταται άμεσα η διοίκηση της ΜΚΟ. Παράλληλα, η κυβέρνηση έστειλε σαφές μήνυμα στους καταγγελόμενους, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να τονίζει ότι “ο νόμος ισχύει για όλους και εφόσον υπάρχουν εγκληματικές πράξεις, οι υπαίτιοι θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη“.

Κιβωτός του Κόσμου: Ποιοι είναι στο επίκεντρο

Οι καταθέσεις που έχουν δοθεί μέχρι στιγμής τόσο από πρώην φιλοξενούμενους στις δομές όσο και από εργαζομένους ανέρχονται στις επτά, σύμφωνα με πληροφορίες.

Στο “κάδρο” των καταγγελιών έχει μπει και ο ίδιος ο εμπνευστής της “Κιβωτού”, ο πατήρ Αντώνιος, ο οποίος κατονομάστηκε από τον 19χρονο που άνοιξε το “χορό” των αποκαλύψεων. Ο εμπνευστής της ΜΚΟ πιθανόν και μέσα στην εβδομάδα θα κληθεί να καταθέσει ενώπιον της Δικαιοσύνης, είτε για ανωμοτί κατάθεση, δηλαδή ως ύποπτος, είτε θα εκδοθεί σε βάρος του ένταλμα σύλληψης.

Παράλληλα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του DEBATER, στο επίκεντρο είναι τρεις έμπιστοι του πατέρα Αντώνιου, ο ένας εκ των οποίων λειτουργούσε σαν “μπράβος” του. Φέρεται μάλιστα να ήταν αυτός που είχε χτυπήσει τον 19χρονο πριν από περίπου 1,5 μήνα για να μην μιλήσει.

Ακόμα, ερευνώνται άλλοι τρεις, υπεύθυνοι δομών και κοινωνικοί λειτουργοί που είχαν ενεργό ρόλο στην “Κιβωτό” και ήταν πολύ κοντά στον πατέρα Αντώνιο.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, υπάρχουν ακόμα τουλάχιστον πέντε παιδιά που θέλουν να μιλήσουν και να καταγγείλουν όσα βίωναν, ωστόσο φοβούνται.

Αφού ολοκληρωθεί και ο νέος κύκλος καταθέσεων, η εισαγγελία θα προχωρήσει σε ποινικές διώξεις για την υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.