Ο Νίκος Καντερές προβλέπει: Κακοκαιρία το Σαββατοκύριακο


Ποδαρικό με ψυχρή εισβολή έκανε ο Απρίλιος προκαλώντας στη βόρεια,την κεντρική και τη δυτική Ελλάδα βροχές στα πεδινά,χιόνια στα ορεινά και όχι μόνο και τοπικές καταιγίδες.

Την Πέμπτη τα φαινόμενα σταμάτησαν,αλλά άρχισε ήδη η επίδραση του ισχυρού βαρομετρικού χαμηλού από τη βόρεια Αφρική.

Η επίδραση το Σαββατοκύριακο θα εξελιχθεί σε κακοκαιρία με συνεχείς βροχές,με τοπικές καταιγίδες κυρίως πάνω από θαλάσσιες περιοχές και με χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά. Κακοκαιρία προβλέπεται και για την Αττική με έντονα φαινόμενα.


Τα άλλα χαρακτηριστικά θα είναι οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι έντασης 8 με 9 και πιθανόν την Κυριακή και τη Δευτέρα 10 Μποφόρ στο Αιγαίο και η πτώση της θερμοκρασίας.

Τα φαινόμενα θα περιοριστούν την Δευτέρα και Τρίτη στην ανατολική και νότια Ελλάδα για να σταματήσουν την Τετάρτη. Οι βοριάδες θα πέσουν την Τετάρτη και περισσότερο Πέμπτη. Ο υδράργυρος ύστερα από την πτώση θα αρχίσει να ανεβαίνει μαζί με τις λιακάδες από την Τετάρτη για να κλείσει αυτή η “βουβή” εβδομάδα με περισσότερη άνοδο το Σάββατο του Λαζάρου.

Καλείται “βουβή” γιατί την Παρασκευή δεν αναπέμπονται δεήσεις στη Παναγία όπως τις προηγούμενες 4 με τους Χαιρετισμούς.

Ο κορoνοϊός παραμένει αλλά και εμείς τον αντιμετωπίζουμε με υπομονή, κουράγιο και ελπίδα με τη βοήθεια της Παναγίας. Καλό 7ήμερο,

Νίκος Καντερές