Ο Οργανισμός Λιμένος Ραφήνας δήλωσε “παρών” στη μεγάλη Διεθνής Έκθεση των Ποσειδωνίων (φωτό)

Η Διεθνής Έκθεση των Ποσειδωνίων τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και του Ναυτικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας με την υποστήριξη του Δήμου Πειραιά και της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας.

Φέτος η έκθεση με 1.964 εκθέτες από 88 χώρες και πάνω από 30.000 επισκέπτες από 103 χώρες και επικράτειες, που κατέκλυσαν τον εκθεσιακό χώρο και τις συνεδριακές αίθουσες, ανέβασε σε άλλα επίπεδα τον πήχη σε ό,τι αφορά το διεθνές κύρος, το μέγεθος και την ποιότητα της έκθεσης, αποδεικνύοντας ότι υπάρχουν δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης. Ο αριθμός των συνολικών συμμετεχόντων, συμπεριλαμβανομένων εκθετών, επισκεπτών και εκπροσώπων του Τύπου, ξεπέρασε τα 40.000 άτομα.

Ο Οργανισμός Λιμένος Ραφήνας δήλωσε παρών όχι μόνο συμμετέχοντας στο περίπτερο της ΕΛΙΜΕ αλλά και στην εκδήλωση της ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, εκπροσωπούμενος από τη Διευθύνουσα Σύμβουλο κα Δέσποινα Γκικάκη και τον Πρόεδρο κ. Σπυρίδων Χρυσοφώτη με θέμα “Απανθρακοποίηση των Θαλάσσιων Μεταφορών μέσω της Ηλεκτροδότησης Λιμένων με την υποστήριξη του σχεδίου ΠΡΩΤΕΑΣ” στις 9/6/2022.

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος κα Δέσποινα Γκικάκη, εκπροσωπώντας τον Οργανισμό Λιμένος Ραφήνας, ανέλυσε τη μεγάλη σημασία που δίνει ο Οργανισμός στο θέμα της ενέργειας με πρωτοποριακά έργα όπως η κατασκευή 4 σημείων ηλεκτροδότησης επιβατικών πλοίων (cold ironing) στον λιμένα Ραφήνας.

Στην ομιλία της ανέφερε ότι: «το cold ironing, το λεγόμενο σύστημα λήψης ενέργειας από εγκαταστάσεις της ξηράς, στοχεύει στην προστασία του περιβάλλοντος με τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του θείου και άλλων καυσαερίων που παράγει το πλοίο κατά τη λειτουργία του τη χρονική διάρκεια που παραμένει ελλιμενισμένο στο λιμάνι. Επίσης, συμβάλλει στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμων από τα ίδια τα πλοία.

Πρόκειται για τον ευρωπαϊκό μηχανισμό χρηματοδότησης Connecting Europe Facility 2014-2020 (βασικό χρηματοδοτικό μέσο της ΕΕ για την προώθηση της ανάπτυξης, της απασχόλησης και της ανταγωνιστικότητας μέσω στοχευμένων επενδύσεων σε υποδομές σε Ευρωπαϊκό επίπεδο), στον οποίο η Ο.Λ.Ρ. Α.Ε. συμμετείχε με την πρόταση για το project EALING: European flagship Action for coLd ironING in ports. Στην πρόταση συμμετείχε ο Λιμένας Ραφήνας, ο Πειραιάς και άλλα 14 Ευρωπαϊκά λιμάνια της Βουλγαρίας, Ιρλανδίας, Ρουμανίας, Σλοβενίας, Ιταλίας, Πορτογαλίας και Ισπανίας.»

Εκτός από την Ο.Λ.Ρ. Α.Ε. μίλησαν επίσης:

Ο κ. Α. Μάνος, Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, ο κ. Δ. Ιατρίδης, Εκτελεστικός Διευθυντής της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος, ο κ. Δ. Λυρίδης, αναπλ. καθηγητής, δ/ντής Εργαστηρίου Θαλασσίων Μεταφορών του ΕΜΠ, εκπρόσωποι των λιμένων Πειραιά και Ηγουμενίτσας, κύριοι Χ. Γερακαράκης και Α. Πορφύρης αντίστοιχα, ο κ. Ι. Προυσαλίδης, καθηγητής, δ/ντής Εργαστηρίου Ναυτικής Μηχανολογίας Σχολής Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ και τέλος ο κ. Γ. Λογοθέτης, προϊστάμενος της ΕΥΣΕ του Υπουργείου Ανάπτυξης, για τον μηχανισμό «Συνδέοντας την Ευρώπη-CEF».

smart

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.