“Ο Πύργος του Downton”, από Πέμπτη έως Κυριακή, στο Σινέ Αελλώ Ραφήνας

Η άφιξη του Βασιλιά Γεωργίου Ε΄ της Μεγάλης Βρετανίας και της Βασίλισσας Μαίρης, θα σημάνει συναγερμό στο επάνω σπίτι όπου διαμένει η οικογένεια, αλλά κυρίως στο κάτω σπίτι, καθώς τα πάντα πρέπει να είναι στην εντέλεια και ο χρόνος είναι περιορισμένος για μια επίσκεψη τέτοιων απαιτήσεων.

Όμως, βρισκόμαστε στα μέσα της ταραγμένης δεκαετίας του ’20 και τα χρόνια της μεγάλης δόξας έχουν παρέλθει.

Η αριστοκρατική τάξη βρίσκεται στα πρόθυρα μιας νέας εποχής και η άλλοτε καλογυαλισμένη μηχανή του σπιτιού αρχίζει και παρουσιάζει προβλήματα στη λειτουργία της. Φυσικά το γεύμα πρέπει να είναι άριστο σε κάθε του λεπτομέρεια, η υποδοχή οφείλει να είναι αλάνθαστη και η ψυχαγωγία του βασιλικού ζεύγους πρέπει να είναι αντάξια της φήμης της οικογένειας Κρόλεϊ. Όλες οι πτυχές αυτής της σημαντικής επίσκεψης έχουν προσχεδιαστεί άριστα, μέχρι την τελευταία τους λεπτομέρεια και το πιστό υπηρετικό προσωπικό του Downton καλείται να ξεπεράσει κάθε δύσκολο εμπόδιο προκειμένου να τιμήσει την ιστορία της φιλοξενίας του σπιτιού.

Δείτε ακόμα:  «Τρίτο Στεφάνι»: Το πρώτο teaser της παράστασης που θα ανέβει στο Θέατρο ΠΑΛΛΑΣ

Οι παράλληλες υποπλοκές της ιστορίας είναι άφθονες. Η βασιλική πομπή θα φέρει μαζί της μια αινιγματική κυρία της οποίας η ιστορία θα αποδειχθεί σημαντική για την οικογένεια και το μέλλον του Downton. Οι πολιτικές ιδεολογίες του Τόμ Μπράνσον θα του δημιουργήσουν νέα προβλήματα. Η Ντέιζη, με τη σειρά της, ξεκινά τη δική της μικρή εξέγερση στην κουζίνα και τα ξεπορτίσματα του Τόμας στον ελεύθερό του χρόνο ίσως να αποβούν μοιραία για το μέλλον του. Η δελεαστική πρόταση του Βασιλιά στον σύζυγο της Έντιθ, τον Μπέρτι, θα φέρει τριγμούς στις σχέσεις τους. Η Βάιολετ αποκαλύπτει κάποιες απρόσμενες ειδήσεις ενώ η Μαίρη πρέπει να πάρει κάποιες σημαντικές αποφάσεις, για τον εαυτό της, για την οικογένειά της, αλλά και για το μέλλον του Downton Abbey. Το αυθεντικό cast της σειράς δίνει το βροντερό παρόν, από τον Χιού Μπόνβιλ, τη Λόρα Καρμάικλ, τον Τζιμ Κάρτερ και την Μάγκι Σμιθ, μαζί με νέες προσθήκες που συμπληρώνουν απρόσμενα το παζλ.

Δείτε ακόμα:  Στο Cloud συμβαίνουν όλα όσα θες να δεις, να ακούσεις και να γευτείς

Η βασιλική επίσκεψη και τα μικρά ή μεγάλα γεγονότα γύρω από αυτό το ιστορικό γεγονός, αποτέλεσαν την ιδανική πρώτη ύλη για την ιστορία της πολυαναμενόμενης ταινίας. Το βρετανικό πνεύμα, οι ταξικές διαφορές, η αφοσίωση και ο σεβασμός, το χρέος και η ηθική απέναντι στο οικογενειακό όνομα, η γνώση της παράδοσης και οι μοιραίες αλλαγές που φέρνει το πέρασμα των χρόνων, βρήκαν το δρόμο στους στην κινηματογραφική ταινία.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ Τζούλιαν Φέλοους, ο άνθρωπος που δημιούργησε το Downton Abbey, έγραψε το σενάριο της ταινίας και βρίσκεται και στην παραγωγή της, μαζί με τον Γκάρεθ Νιμ και την Λιζ Τράμπριτζ.

Δείτε ακόμα:  «Meatball#OKEFTES»: Η πρώτη vegan ελληνική κωμωδία έρχεται στο Θέατρο Αλίκη

Από ΠΕΜΠΤΗ 26 Έως ΚΥΡΙΑΚΗ 29 Σεπτεμβρίου

Σκηνοθεσία: Μάικλ Ένγκλερ.

Πρωταγωνιστούν: Χιού Μπόνβιλ, Λόρα Καρμάικλ, Τζιμ Κάρτερ, Μπρένταν Κόιλ, Μισέλ Ντόκερι, Κέβιν Ντόιλ.

Διάρκεια: 122 λεπτά

Ώρα έναρξης: 20.30 (Μια προβολή)

 

Cine ΑΕΛΛΩ Digital Cinema
Ελ. Βενιζέλου 12, Ραφήνα
Τηλ.: 22940 23420