Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βαγγ. Χαραμής στην πρώτη του συνέντευξη στέλνει μήνυμα σε όλους: “Οι φωνές μας πρέπει να είναι ενωμένες…”


Η Ένωση Εμπόρων Ραφήνας-Πικερμίου μετά τις εκλογές που έγιναν, συγκροτήθηκε σε σώμα και το νέο Δ.Σ που προέκυψε με ανοιχτή ψηφοφορία (μεταξύ των εκλεγέντων) ανέδειξε νέο Πρόεδρο τον Βαγγέλη Χαραμή.

Το irafina.gr συνάντησε σήμερα τον κ. Χαραμή και συνομίλησε μαζί του για τα σχέδια και τις προθέσεις της Ένωσης. Στην πρώτη του λοιπόν συνέντευξη που παραχώρησε σε εμάς, ο νέος Πρόεδρος μας φιλοξένησε στον χώρο εργασίας του και είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνομιλία.

  • Πρόεδρε κατ΄αρχάς συγχαρητήρια για την εκλογή σου αλλά και τη θέση του Προέδρου. Σου ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο σου και να γνωρίζεις ότι το irafina.gr είναι και θα είναι πάντα στο πλευρό της Ένωσης. Θα θέλαμε λοιπόν μια πρώτη τοποθέτηση δική σου…

“Ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια, αυτό που έχω να πω εγώ από τη μεριά μου είναι ότι τα τελευταία χρόνια ο Σύλλογος δείχνει σημεία ανάκαμψης, σηκώνεται και προσπαθεί να σταθεί στα πόδια του. Αυτό ήταν και το βασικό μου κίνητρο για να ασχοληθώ ενεργά με τον Σύλλογο. Θεωρώ ότι σε αυτές τις δύσκολες εποχές που ζούμε οι φωνές πρέπει να είναι ενωμένες για να μπορέσουμε να βγούμε προς τα έξω, αυτό σκοπεύω να κάνω, αυτό ζητάω και από τα καταστήματα της Ραφήνας. Να μην ασχολούνται με τον πρόεδρο αλλά με τον σύλλογο. Αυτό θα είναι προς όφελος όλων, δεν επιθυμώ καμία κομματική ταυτότητα στον Σύλλογο επουδενί. Θεωρώ ότι είναι όλοι για όλους. Και με την ευκαιρία αυτή, θέλω να κάνω ένα κάλεσμα και μέσα από το irafina.gr στα καταστήματα του Πικερμίου να έρθουν και αυτά στον Σύλλογο ώστε να μεγαλώσουμε κι άλλο την φωνή μας, γιατί μεγαλώνει και το Πικέρμι και δεν το διαχωρίζουμε από τη Ραφήνα. Τα επόμενα δύο χρόνια πιστεύω ότι θα έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον”.

  • Ποια είναι η εικόνα που έχεις ως επιχειρηματίας για τα μαγαζιά της Ραφήνας και του Πικερμίου, τι έχεις αποκομίσει πριν ασχοληθείς με τον Σύλλογο…

“Σίγουρα η Ραφήνα έχει ένα μεγάλο αριθμό καταστημάτων, τα προβλήματα είναι πολλά ωστόσο και από θέμα υποδομών και από θέμα προσέλευσης κόσμου, θα πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος ώστε η Ραφήνα να κρατήσει τον κόσμο εδώ και να μένουν τα χρήματα στη Ραφήνα, όπως και στο Πικέρμι αντίστοιχα. Ζητήματα όπως ας πούμε το εκπτωτικό χωριό που είναι δίπλα, που δημιουργούν προβλήματα στην τοπική αγορά θα πρέπει να εξομαλυνθούν και τα επόμενα δύο χρόνια πρέπει να βρούμε μια λύση πάνω σε αυτό, για να κρατήσουμε τον ραφηνιώτη στην τοπική αγορά”.

  • Έχεις στο μυαλό σου ένα πλάνο στην κατεύθυνση στην οποία θα κινηθείς;

“Πρώτα απ΄’όλα να ξεκαθαρίσω ότι οι σκέψεις που υπάρχουν είναι απ΄ όλο το ΔΣ. Έχουμε λοιπόν κάποιες σκέψεις και κάποιες εικόνες, κι όπως είπα θα είναι συνολικό όλο αυτό, δεν θα είναι δικό μου κατόρθωμα. Θεωρώ ότι άμεσα θα φανούν τα αποτελέσματα και ο κόσμος θα έχει μια εικόνα του τι θέλουμε να κάνουμε”.

  • Ποια θα είναι η συνεργασία σας με τον Νίκο Στεφανίδη που είναι και ο μοναδικός εκλεγείς από το άλλο ψηφοδέλτιο;

“Με τον κύριο Στεφανίδη δεν έχω κανένα θέμα, το ξεκαθάρισα και στον ίδιο κατ΄ιδίαν. Προσωπικά ως Βαγγέλης Χαραμής δεν έχω καμία διάθεση να χωρίσω τον σύλλογο σε ψηφοδέλτια ή κομματικά στελέχη και για μένα είμαστε 7 στελέχη σε ένα ΔΣ. Πιστεύω ότι όλοι για να είμαστε εδώ, στον Εμπορικό Σύλλογο, έχουμε ένα κοινό στόχο και θέλουμε μία κοινή πορεία. Από μένα υπάρχει μια καλοπροαίρετη στάση προς τον κ .Στεφανίδη, αλλά και σε οποιοδήποτε κ. Στεφανίδη κι αδιαφορώ για τα ψηφοδέλτια τα πριν. Κοιτάω πάντα το μετά, το μπροστά. Θα ζητούσα και από  εκείνον να κάνει το ίδιο”.

  • Τι σε έκανε να ασχοληθείς με τον Εμπορικό Σύλλογο;

“Γενικά είμαι από τους ανθρώπους που για να έχω γνώμη πρέπει να έχω γνώση και επειδή το τελευταίο διάστημα έχω και κατάστημα στη Ραφήνα, δεν θα ήθελα να είμαι από αυτούς που πετάνε τις πέτρες στον κόσμο και να λέω ότι δεν γίνονται τα πράγματα σωστά. Σκέφτηκα ότι είναι μια ευκαιρία να σηκώσω τα μανίκια και να προσπαθήσω για το καλύτερο. Είναι καθαρά συνειδητή η απόφασή μου. Όσο για τη θέση του Προέδρου δεν ήταν εξαρχής στα πλάνα μου, στρατιώτης τάχθηκα στον Εμπορικό Σύλλογο. Η επιθυμία αυτή προέκυψε αργότερα και ευχαριστώ το ΔΣ που αποδέχθηκε την επιθυμία μου, με στήριξε και τους ευχαριστώ γι αυτό”.

  • Θα ήταν πρόωρο αν σου ζητούσα να μιλήσουμε για συγκεκριμένα θέματα που απασχολούν τα μαγαζιά και την περιοχή. Γι αυτό σου ζητώ να δεσμευτείς να τα ξαναπούμε σε ένα μήνα, όταν θα είσαι πλήρως ενημερωμένος, ώστε να μιλήσουμε επί παντός επιστητού…

“Με μεγάλη μου χαρά, αν μου το ζητήσετε”

Δείτε ακόμα:  Οριστικό! Κλειστά όλα τα σχολεία σε Ραφήνα, Πικέρμι & όλη την Αττική τη Δευτέρα και την Τρίτη!

Ραντεβού μέσα Νοεμβρίου λοιπόν…