Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς ζητά δανεικά από γνωστούς και φίλους για να πληρώσει το προσωπικό του!

«Απ’ τα ψηλά στα χαμηλά κι απ’ τα πολλά στα λίγα…» Ο ρώσος ολιγάρχης Ρομάν Αμπράμοβιτς εκλιπαρεί τους Αμερικανούς ισχυρούς φίλους του να του δανείσουν από 1 εκατομμύριο δολάρια έκαστος για να τον βοηθήσουν να αντεπεξέλθει  στις υποχρεώσεις του, καθώς τα περιουσιακά του στοιχεία έχουν παγώσει μετά τις κυρώσεις της Δύσης. Ωστόσο, προσώρας, βρίσκει τις πόρτες κλειστές…

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της αμερικανικής ιστοσελίδας Page Six ο ιδιοκτήτης της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομάδας Τσέλσι – του οποίου οι τραπεζικοί λογαριασμοί έχουν παγώσει στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο– ζητά απεγνωσμένα δάνεια από εξέχοντες και ισχυρούς φίλους του προκειμένου να διατηρήσει τη μισθοδοσία του προσωπικού του –ύψους 750.000 δολαρίων την εβδομάδα – στο οποίο περιλαμβάνονται και τα πληρώματα των πολλαπλών πολυτελών σούπερ γιοτ του.

Αλλά ενώ ο Αμπράμοβιτς –έχει διοργανώσει μια σειρά από συβαριτικά πάρτι διασημοτήτων στα σκάφη του και στο αχανές κτήμα του στο St Barth που άφησαν εποχή–  κι έχει πολλούς στενούς φίλους στο Χόλιγουντ, τη Γουόλ Στριτ και τον κόσμο της τεχνολογίας, οι «φίλοι» του είναι επιφυλακτικοί σχετικά με το να του δανείσουν χρήματα. ακόμη και όταν συμμετέχει στις ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Μια πηγή είπε στο Page Six, «Ο Ρόμαν ζητά από μερικούς από τους πιο στενούς του φίλους του να του δανείσει 1 εκατομμύριο δολάρια. Λέει ότι δεν έχασε ποτέ τη μισθοδοσία του προσωπικού του, που είναι 750.000 δολάρια την εβδομάδα, και με τα περιουσιακά του στοιχεία δεσμευμένα δεν μπορεί να πληρώσει τους ανθρώπους του».

«Έχει έρθει σε επαφή με τον παραγωγό και σκηνοθέτη του Χόλιγουντ, Μπρετ Ράτνερ και την οικογένεια Ρότσιλντ, μεταξύ πολλών άλλων για χρήματα, αλλά – ενώ είναι καλοί φίλοι με τον Ρόμαν – δεν συμφώνησαν να του δώσουν χρήματα, είτε επειδή δεν έχουν το ποσό σε μετρητά, είτε, το πιθανότερο, επειδή δεν είναι σαφείς οι επιπτώσεις (μιας τέτοιας πράξης) σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο».

Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλαν κυρώσεις στον Αμπράμοβιτς — ο οποίος έχει περιουσία 14,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Bloomberg — στις αρχές Μαρτίου μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Πηγή: pagesix.com

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.