Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Σχολής Μωραΐτη στηρίζει 45 ασυνόδευτους νέους που φιλοξενούνται στη Νέα Μάκρη

Φέτος τα Χριστούγεννα, ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Σχολής Μωραΐτη στηρίζει 45 ασυνόδευτους νέους, 15-17 ετών, αιτούντες άσυλο τoυ Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης που αποτελεί κύρια υπηρεσία του ΟΗΕ για τη διαχείριση θεμάτων προσφυγικού χαρακτήρα και που ασχολείται η Ίρις Καλφοπουλου (’87) ως Networking Focal Point.


Τα παιδιά φιλοξενούνται στη Νέα Μάκρη και εκτός της φιλοξενίας, ο οργανισμός προσφέρει ψυχοκοινωνική στήριξη στους ωφελούμενους καθώς προέρχονται από εμπόλεμες ζώνες και επιδιώκει την ένταξή τους στο εγχώριο εκπαιδευτικό σύστημα, τη διασύνδεσή τους με την τοπική κοινωνία και την οργάνωση δράσεων με σκοπό την παραγωγική αξιοποίηση του χρόνου τους.

Δείτε ακόμα:  Ραφήνα: Σημαντική πρωτοβουλία Βουδούρη! Συνάντηση με παιδιάτρους για τους Παιδικούς Σταθμούς

Συγκεντρώνει:

Φάρμακα Πρώτης Ανάγκης (παυσίπονα, καραμέλες για τον λαιμό, αντιβιοτικά και αντισηπτικά ιώδια, γάζες κλπ)
Γραφική Ύλη (τετράδια, στυλό, μολύβια, γόμες κλπ)
Βιβλία (αγγλικών και ελληνικών)
Υλικά Ζωγραφικής (τέμπερες, νερομπογιές, χαρτόνια μεγάλα, κόλλες κλπ)
Είδη Υγιεινής (σαμπουάν, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, αφρόλουτρο κλπ)
Ομπρέλες
Μπάλες (βόλεϊ και ποδοσφαίρου)
Μπορείτε να τοποθετήσετε τα είδη στις ειδικές κούτες έξω από το Γραφείο του ΣΑΣΜ έως την Κυριακή 15/12.

Το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η Νύχτα Χριστουγέννων, η οποία διοργανώνεται από την Μαθητική Κοινότητα του Λυκείου της Σχολής Μωραΐτη. Τα έσοδα θα διατεθούν σε ιδρύματα με κοινωφελή σκοπό και πιο συγκεκριμένα στην ΠΝΟΗ – Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού, στη μη κερδοσκοπική εταιρεία «Ένα Παιδί Ένας Κόσμος» και τέλος ένα τμήμα των εσόδων θα δοθεί και στην ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο.

Δείτε ακόμα:  Ραφήνα: Χωρίς νερό περιοχές στο Νέο Βουτζά - Τι έχει συμβεί

Ο ΣΑΣΜ συμμετέχει στην εκδήλωση όπως κάθε χρόνο, στηρίζοντας την προσπάθεια των μαθητών, με τη βοήθεια αποφοίτων που κατασκευάζουν αντικείμενα, όπως κοσμήματα, διακοσμητικά, και μέρος των εσόδων θα διατεθεί για τον φιλανθρωπικό σκοπό.

iatronet.gr