Ο Τελμησσός στηρίζει ενεργά το ρόλο και το έργο του Σωματείου Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Μαραθώνα

Ο αγώνας μας ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝ, δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί εαν δεν είχαμε την μέγιστη βοήθεια και στήριξη του ΣΕΔΜ (Σωματείου Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Μαραθώνα).

Το ΣΕΔΜ ζητά τη βοήθεια σου!🚨

Το #ΣΕΔΜ στοχεύει στην αγορά ενός σύγχρονου πυροσβεστικού οχήματος, 🚒 που θα μπει στη μάχη της δασοπυρόσβεσης και της αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών στην ευρύτερη περιοχή. Ακόμα και ένα συμβολικό ποσό που μπορείς να διαθέσεις, θα κάνει τη διαφορά.
🏦IBAN: GR23 0172 1200 0051 2010 6635 173 (Τράπεζα Πειραιώς).

Πριν δέκα σχεδόν χρόνια, κάτοικοι του Δήμου Μαραθώνα αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να συμβάλλουν στην προστασία της περιοχής ορόσημο της ανθρώπινης ιστορίας. Το 2013 , το «Σωματείο Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Μαραθώνα» (ΣΕΔΜ) έγινε πραγματικότητα.

Ο ζήλος, η αυταπάρνηση και η διάθεση για προσφορά και -κυρίως- το έργο σύντομα αναγνωρίστηκε. Η Δημοτική αρχή διέθεσε τον χώρο εγκατάστασης (Αγία Μαρίνα, Περιπάτου & Ορεστιάδος) και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αφού αναγνώρισε το Σωματείο, το περιέλαβε στο μητρώο εθελοντικών οργανώσεων. Στα εννέα τελευταία χρόνια , τα μέλη του ΣΕΔΜ συμμετείχαν στην κατάσβεση όλων των δασικών πυρκαγιών στην περιοχή του Δήμου Μαραθώνα.

Για τα μέλη του Σωματείου -και όχι μόνο- ,η μεγαλύτερη απειλή ήταν -και δυστυχώς εξακολουθούν να είναι- οι πυρκαγιές και η μεγαλύτερη πρόκληση η αποτροπή τους. Τραγικά γεγονότα έκαναν σαφές ότι στα χρόνια που θα έλθουν το τίμημα της αναβλητικότητας , της αδιαφορίας και της αποστασιοποίησης θα αποτιμάται σε ακόμα περισσότερες χαμένες ζωές και στην ανεπανόρθωτη καταστροφή του μοναδικού τοπίου των περιγραφών του Ηρόδοτου και του Παυσανία.

Μέχρι τώρα, η χρηματοδότηση της λειτουργίας και των δράσεων γίνονταν με συνεισφορές των μελών και με εθελοντικές προσφορές φίλων του Σωματείου. Όμως οι ανάγκες και οι απαιτήσεις μεγαλώνουν. Ο εξοπλισμός φθείρεται, η ανάγκη συντήρησης ή αντικατάστασης του είναι πιεστικές. Πλέον η χρηματοδότηση των δαπανών αυτών υπερβαίνει τις οικονομικές δυνατότητες των μελών του Σωματείου μας. Πλέον η προσφυγή στην εθελοντική συνεισφορά όλων εκείνων που θεωρούν επιβεβλημένη την προστασία του τοπίου της ιστορικής περιοχής του
Μαραθώνα και την αποτροπή πυρκαγιών με ανθρώπινα θύματα σαν αυτή που συνέβη στο Μάτι, είναι αναγκαία.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.