Ο Βαγγ. Μπουρνούς για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος


H 5η Ιουνίου είναι η ημέρα που έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ ως ή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.
Αποτελεί μία ακόμα ευκαιρία για περισσότερη ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και δράσης για τη διαφύλαξη του περιβάλλοντος.
Η μεγαλύτερη απειλή που αντιμετωπίζει αυτήν τη στιγμή ο Πλανήτης είναι η κλιματική αλλαγή κ δυστυχώς οφείλεται στον ανθρώπινο παράγοντα .
Η καταστροφή των δασών,η ατμοσφαιρική ρύπανση,η μόλυνση των υδάτων,τα τοξικά απόβλητα,η μείωση της βιοποικιλότητας προέρχονται από τον άνθρωπο .
Χρειάζεται λοιπόν όλοι να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε την κατάσταση. Από τους Ηγέτες των ισχυρών κρατών μέχρι και τον τελευταίο πολίτη.
Ο ρόλος της αυτοδιοίκησης για την προστασία και την βελτίωση του φυσικού περιβάλλοντος είναι πολύ σημαντικός.
Ως Δημοτική Αρχή διατηρούμε πολύ ψηλά στην ατζέντα το θέμα Περιβάλλον.Με δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης,με καθημερινές καίριες παρεμβάσεις με εντατικούς ελέγχους αλλά και με την ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας προσπαθούμε για το καλύτερο.
Η πρόσφατη – πανελλήνιας εμβέλειας- διοργάνωση των βραβείων περιβαλλοντικής ευαισθησίας ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2017 στο Πάρκο Αναψυχής (Κολυμβητήριο) Ραφήνας καταδεικνύει αυτή μας την προσπάθεια.
Οφείλουμε όλοι να προστατεύουμε το μεγάλο μας σπίτι και να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές αλώβητα και καλύτερα αυτά που τόσο απλόχερα μας χάρισε η φύση.
Σεβασμός στο Περιβάλλον σημαίνει Σεβασμός στην ανθρώπινη Ύπαρξη.
Καλημέρα σε όλες και όλους και καλή εβδομάδα


Ευάγγελος Μπουρνούς

Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου


Διαβάστε επίσης