ΟΑΣΑ: Απάτη με πλαστά εισιτήρια για Μετρό και λεωφορεία – Τι πρέπει να προσέχετε

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο ΟΑΣΑ, συστήνοντας στους πολίτες να προσέχουν τους ψεύτικους λογαριασμούς στα social media που έχουν ως μοναδικό σκοπό να τους εξαπατήσουν.

Όπως αναφέρει ο ΟΑΣΑ, στα social media εμφανίζονται παραπλανητικές δημοσιεύσεις που χρησιμοποιούν το λογότυπο του οργανισμού, που παροτρύνουν τους πολίτες να αποκτήσουν δωρεάν μια ATH.ENA Card διάρκειας 12 μηνών, κάνοντας κλικ σε έναν ψεύτικο λινκ.

Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, αν κάποιος επισκεφθεί το συγκεκριμένο λινκ πιθανότατα να έχει επιπτώσεις όπως να αποκαλυφθούν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και κωδικοί ασφαλείας ή να γίνει αποστολή χρηματικών ποσών για υποτιθέμενες αγορές.

Ο ΟΑΣΑ έχει ήδη προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διακοπή των δημοσιεύσεων αυτών, ενημερώνοντας τις αρμόδιες αρχές.

Σε ανακοίνωσή του ΟΑΣΑ επισημαίνει στο επιβατικό κοινό να δείξει μεγάλη προσοχή, καθώς οι ψεύτικοι λογαριασμοί στα social media είναι παραπλανητικοί, καθώς εμφανίζεται η επωνυμία του ΟΑΣΑ και το λογότυπο της ATH.ENA card.

newsbomb.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.