Όχι σε διπλή μάσκα – Δεν προστατεύει – Νέες οδηγίες

«Όχι» σε διπλή (χειρουργική) μάσκα σύμφωνα με τη Μίνα Γκάγκα – Για ποιους λόγους προστατεύει καλύτερα η ΚΝ-95.

Μάσκα παντού θα πρέπει να φορούν οι πολίτες από αύριο 24/12, τόσο δηλαδή σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους, αλλά υποχρεωτική γίνεται και η χρήση μάσκας ΚΝ-95 ή διπλής χειρουργικής στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στο σούπερ μάρκετ.

Ωστόσο, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, τόνισε χαρακτηριστικά πως παρότι η χειρουργική προσφέρει προστασία από τα σταγονίδια, η ΚΝ-95 κλείνει καλύτερα στο πρόσωπο και δεν αφήνει το κενό στο πλάι, που παρατηρείται στις υπόλοιπες μάσκες.

Δείτε ακόμα:  Καταδικάστηκε ο οδηγός που κατέβασε 11χρονο από λεωφορείο επειδή δεν φορούσε μάσκα

Όπως δήλωσε η ίδια χαρακτηριστικά, κατά την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας την Πέμπτη (23/12): «H KN-95 είναι αυτή που κλείνει καλά στο πρόσωπο και είναι αυτή που συντείνεται να φοράμε στο σούπερ μάρκετ. Η χειρουργική είναι πολύ καλή από μόνη της για να αποφύγεις την επαφή με τα σταγονίδια, δεν κλείνει όμως το ίδιο καλά γύρω από το πρόσωπο. Δεν έχει νόημα να φορέσουμε διπλή χειρουργική μάσκα. Αν θέλουμε να προστατευτούμε καλύτερα πρέπει να βάλουμε μια μάσκα που κλείνει καλά γύρω από το πρόσωπο, να την κολλήσουμε δηλαδή, ή να βάλουμε την ΚΝ-95, για να ξέρουμε όλοι τι θα πει καλύτερη προστασία».

Δείτε ακόμα:  Ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα: «Προσβάλλεται η προσωπικότητά μου»

Δείτε τη σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας:

Ο τύπος μάσκας ΚΝ-95 ή FFP2 προσφέρει μεγαλύτερη προστασία από άλλες που κυκλοφορούν. Ωστόσο είναι και ακριβότερη από τις υπόλοιπες. Στα φαρμακεία, η τιμή της κυμαίνεται από 0,50 λεπτά έως 1 ευρώ η μία.

Ο συγκεκριμένος τύπος μάσκας, παρέχει αναπνευστική προστασία σχεδιασμένη με μια αρκετά σφιχτή εφαρμογή στο δέρμα του προσώπου, ώστε να φιλτράρει αποτελεσματικά τα σωματίδια στον αέρα, συμπεριλαμβανομένων των βακτηρίων.

Για τον λόγο αυτό συστείνεται ως τη μάσκα που πρέπει να χρησιμοποιούν οι πολίτες για την καλύτερη προστασία τους από τη μετάδοση του κορονοϊού.

Δείτε ακόμα:  «Λαμπάδιασε» όχημα σε τούνελ της Αττικής Οδού! (φωτό)

 

ieidiseis.gr