«Οχι σε ιατρικές πράξεις σε κέντρα αισθητικής, κομμωτήρια, νυχάδικα» προειδοποιούν οι δερματολόγοι

«Το να εφαρμόζονται ιατρικές πράξεις σε κέντρα αισθητικής, κομμωτήρια, νυχάδικα, εκτός από αμφίβολο αποτέλεσμα, αποτελεί και ουσιαστικό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία», τονίζει ο πρόεδρος της ΕΔΑΕ

Την προσοχή των πολιτών εφιστά η Ελληνική Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρεία (ΕΔΑΕ), με αφορμή δημοσιεύματα στον Τύπο, τα οποία αναφέρουν ότι κέντρο αισθητικής υποτίθεται ότι πραγματοποίησε θεραπείες με μπότοξ (Botox), όμως στην πραγματικότητα αντί για φάρμακα, έκανε ένεση με φυσιολογικό ορό (καθαρό νερό). Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, θύματα έπεσαν περίπου 100.000 πελάτες του συγκεκριμένου κέντρου αισθητικής.

Όπως αναφέρει η ΕΔΑΕ, σήμερα στον συγκεκριμένο χώρο επικρατεί αναρχία, αυθαιρεσία και ιδιαίτερη κερδοσκοπία λόγω της αυξανόμενης ενασχόλησης με το αντικείμενο αυτό μη ιατρών αλλά και ιατρών άνευ ειδικότητας, ή ακόμα και ιατρών με ειδικότητες που δεν έχουν την ανάλογη εκπαίδευση στο γνωστικό αντικείμενο της Δερματολογίας και της Πλαστικής Χειρουργικής, ειδικότητες που δικαιούνται απόλυτα να ασχολούνται με τα αισθητικά προβλήματα του δέρματος.

«Όταν μη ιατροί ή μη εξειδικευμένοι ιατροί προσχωρούν και πέραν της αισθητικής, σε θεραπείες κλινικής δερματολογίας, όπως θεραπεία αυτοάνοσων νοσημάτων, ακμής, ανεπιθύμητης τριχοφυΐας ορμονολογικής αιτιολογίας, ανδρογεννητικής και διάχυτης αλωπεκίας, κ.λπ. τότε έχουμε να κάνουμε με επικίνδυνες ενέργειες σε βάρος της δημόσιας υγείας», αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΔΑΕ, Ιωάννης Μπάρκης.

Συστάσεις για την αποφυγή εξαπάτησης
Προκειμένου να αποφύγουν την εξαπάτηση, η ΕΔΑΕ συστήνει στους πολίτες να αναζητούν την άδεια του ιατρείου ή της ιατρικής εταιρείας, η οποία πρέπει να είναι πιστοποιημένη από τον οικείο Ιατρικό Σύλλογο και να μην ξεχνούν ότι η Δερματολογία – Αφροδισιολογία, είναι η αναγνωρισμένη ιατρική ειδικότητα για τη διάγνωση, τη θεραπεία και την αντιμετώπιση των προβλημάτων του δέρματος.

«Η συνθήκη αυτή, του να εφαρμόζονται ιατρικές πράξεις και θεραπευτικά πρωτόκολλα σε επιχειρήσεις με τον ανύπαρκτο και μη αναγνωρισμένο τίτλο Ιατρικής Αισθητικής, όπως επίσης σε κέντρα αισθητικής, κομμωτήρια, νυχάδικα, κ.λπ., εκτός από το αμφιβόλου αισθητικής αποτέλεσμα, αποτελεί και ουσιαστικό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, την οποία εμείς ως γιατροί οφείλουμε να προασπίσουμε», τονίζει ο πρόεδρος της ΕΔΑΕ.

reader.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.