«Όχι» στην παράταση του lockdown – Πάμε για άνοιγμα σχολείων και λιανεμπορίου από 1η Μαρτίου

Το ενδεχόμενο να μην υπάρξει παράταση του lockdown αφήνει ανοιχτό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης. Όλα δείχνουν ότι πάμε για άνοιγμα σχολείων και λιανεμπορίου την 1η Μαρτίου.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην υπάρξει παράταση του lockdown άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης.

Απαντώντας σε ερώτημα για την παράταση του lockdown μετά την 28η Φεβρουαρίου επεσήμανε: «Όπως ανέφερε και ο υπουργός Υγείας οι πρώτες ενδείξεις είναι θετικές, δεν υπάρχει αύξηση στις νοσηλείες». Ειδικά για την παράταση του lockdown είπε ότι «δεν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος αυτή τη στιγμή».

«Σύμφωνα με τα λεγόμενα του υπουργού Υγείας τα αποτελέσματα δείχνουν σταθεροποίηση της κατάστασης και θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα γίνει και καλύτερη και δεν θα υπάρξει παράταση», τόνισε.

Άνοιγμα σχολείων και άνοιγμα λιανεμπορίου είναι στα κυβερνητικά σχέδια και μάλιστα άμεσα. Το σχέδιο είναι τα καταστήματα να λειτουργήσουν με τη μέθοδο τόσο του click away όσο και του click in shop καθώς και να επανέλθουν στις σχολικές αίθουσες όλες οι εκπαιδευτικές βαθμίδες.

Όπως γράφει από το πρωί στο iEidiseis.gr η Έλλη Τριανταφύλλου: «Στο κυβερνητικό επιτελείο και στην Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων παρακολουθούν μέρα με τη μέρα την εξέλιξη της πανδημίας, μετά την περαιτέρω αυστηροποίηση του lockdown και εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία ότι παρά τον αυξημένο αριθμό των εισαγωγών σε νοσοκομεία αλλά και των διασωληνώσεων που καταγράφονται, στις περίπου δύο εβδομάδες που απομένουν μέχρι τις αρχές Μαρτίου, ο ημερήσιος αριθμός των κρουσμάτων αλλά και οι συνολικοί δείκτες θα επιστρέψουν τη σταδιακή ελαστικοποίηση του lockdown.

Στα κυβερνητικά σχέδια είναι τα καταστήματα να λειτουργήσουν με τη μέθοδο τόσο του click away όσο και του click in shop καθώς και να επανέλθουν στις σχολικές αίθουσες όλες οι εκπαιδευτικές βαθμίδες. Ενδεχομένως, εναλλάξ ανά εβδομάδα, οι μαθητές των γυμνασίων και των λυκείων, κάτι που όμως θα αποφασιστεί λίγο πριν τα τέλη του μήνα.

Στόχος – και ευχή – της κυβέρνησης είναι να κατορθώσουν να παραμείνουν ανοικτά τα σχολεία και το λιανεμπόριο ολόκληρο τον Μάρτιο και να μην χρειαστεί να οδηγηθούμε ξανά σε καραντίνα. Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, θα επιδιώξουν να γίνει το επόμενο βήμα, κι ας χρειαστεί στη συνέχεια να ξαναπάμε ένα βήμα πίσω. Άλλωστε, όσο περνά ο καιρός, μεγαλώνει ο αριθμός των εμβολιασμένων πολιτών, κάτι που δίνει αισιοδοξία ότι από τις αρχές του καλοκαιριού, η κατάσταση θα είναι αρκετά πιο διαχειρίσιμη από ό,τι σήμερα».

iEidiseis.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.