Οι 7 καλύτερες τροφές για να βελτιώσετε την ακοή σας

Όσο ο άνθρωπος μεγαλώνει, τόσο η ακοή του μειώνεται, όμως μια σωστή διατροφή μπορεί να μας βοηθήσει να κρατήσουμε τις αισθήσεις μας οξυμένες, σύμφωνα με το «Healthstat.gr».

Για να μην χρειαστεί στο μέλλον να φορέσετε ακουστικά βαρηκοΐας, ή τουλάχιστον η ακοή σας να παραμείνει στο καλύτερο δυνατόν επίπεδο, τότε υπάρχουν ορισμένες λύσεις, οι οποίες είναι απλές και βρίσκονται στο φαγητό σας.

Οι καλύτερες τροφές για την διατήρηση της ακοής
Τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο και φολικό οξύ έχουν ευεργετικές ιδιότητες για την ακοή σας. Αυτό συμβαίνει επειδή το κάλιο είναι απαραίτητο για να διασφαλιστεί ότι η ποσότητα του υγρού που ταξιδεύει γύρω από το σώμα σας (συμπεριλαμβανομένου του εσωτερικού αυτιού σας) είναι στα σωστά επίπεδα, όπως αναφέρει το fitness.com.

Τροφές με κάλιο και φολικό οξύ για την ακοή
Πλούσιες σε κάλιο τροφές είναι μεταξύ άλλων οι μπανάνες, το σπανάκι, τα πορτοκάλια και τα βερίκοκα.

Το φολικό οξύ, εν τω μεταξύ, είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της κυτταρικής ανάπτυξης του σώματός σας. Η ποσότητα του φολικού οξέος στο σώμα μας μπορεί να μειωθεί σημαντικά μετά την ηλικία των 50 ετών, επομένως είναι ιδιαίτερα σημαντικό να συμπεριλάβετε τροφές πλούσιες σε φολικό οξύ στη διατροφή σας τα επόμενα χρόνια. Τα σπαράγγια, το σπανάκι και το μπρόκολο είναι καλές πηγές φυλλικού οξέος.

Πρόκειται έτσι και αλλιώς για τροφές που θα σας ευεργετήσουν και σε άλλους τομείς της ζωής σας, για παράδειγμα το μπρόκολο κάνει καλό στην υγεία της καρδιάς, περιέχει ενώσεις που προστατεύουν από τον καρκίνο, μπορεί να είναι καλό για την υγεία των ματιών, ενώ βελτιώνει και το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Με πληροφορίες: www.Healthstat.gr

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.