Οι ανοργάνωτες παραλίες της Ανατολικής Αττικής σε περιμένουν να τις ανακαλύψεις

Ο καιρός είναι όλο και πιο ζεστός και μια βουτιά στη θάλασσα έχει αρχίσει να γίνεται απαραίτητη ανάγκη. Όμως, ποιες είναι οι ομορφότερες ανοργάνωτες παραλίες στην Αττική για να έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο;

Η Αττική έχει κρυμμένους «θησαυρούς» και οάσεις δροσιάς που μπορείς να ανακαλύψεις, κάνοντας τη βουτιά σου. Μπορεί να είναι πιο γνωστές και ξακουστές οι οργανωμένες παραλίες του νομού, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει και ανοργάνωτες, που είναι και πιο ωραίες για να λέμε την αλήθεια.

Οι πιο όμορφες ανοργάνωτες παραλίες στην Αττική

Ερωτοσπηλιά

Η πιο ερωτική παραλία της Αττικής βρίσκεται μόλις 36 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας, λέγεται Ερωτοσπηλιά κι είναι ουσιαστικά ένας μικρός κόλπος. Πρόκειται για μια υπέροχη παραλία στο Πόρτο Ράφτη με καταγάλανα νερά και χρυσή άμμο. Και γιατί Ερωτοσπηλιά; Διότι εκεί καταφεύγουν τα ερωτευμένα ζευγάρια, κυρίως το καλοκαίρι.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tomas (@yasiu18)

Μικρή Χαμολιά

Πρόκειται για μια καλά κρυμμένη παραλία της Αττικής που απέχει μόλις 1 ώρα απ’ το κέντρο. Τα νερά της είναι καταγάλανα και πεντακάθαρα, κάτι που δύσκολα συναντάς στην Αττική.

Πώς θα πας σ’ αυτόν τον υπέροχο μικρό κολπίσκο;

Ανάμεσα στην Αρτέμιδα (Λούτσα) και το Πόρτο Ράφτη, θα πρέπει να πάρεις τον δρομο για τον οικισμό Χαμολιά και από εκεί μόλις φτάσεις στην παραλία του οικισμού θα κατευθυνθείς προς τα δεξιά. Μετά από 500 μέτρα θα βρεις στο αριστερό σου χέρι έναν χωματόδρομο που οδηγεί στην Μικρή Χαμολιά.

Λεγραινά – ΚΑΠΕ

Η συγκεκριμένη παραλία αν και ανοργάνωτη είναι αρκετά γνωστή και μαζεύει αρκετό κόσμο ειδικά τα Σαββατοκύριακα του καλοκαιριού. Ωστόσο, δεξιά από την παραλία υπάρχουν μονοπάτια που οδηγούν σε μικρές παραλίες για γυμνιστές όπου θα υπάρχει σημαντικά λιγότερος κόσμος και μπορείς να τις ανακαλύψεις.

Πώς θα πας στην παραλία αυτή;

Πηγαίνοντας προς Σούνιο -με κατεύθυνση προς την παραλία των Λεγραινών, θα βρεις μια ταμπέλα που γράφει «Ιδιοκτησία ΚΑΠΕ». Αν στρίψεις δεξιά και ακολουθήσεις τον χωμάτινο δρόμο, θα συναντήσεις μια καντίνα και κάτω από τα πόδια σου την υπέροχη αυτή παραλία. Βέβαια, χρειάζεται να κατέβεις αρκετά σκαλιά για να φτάσεις εκεί.

Δικαστικά

Βρίσκεται στην περιοχή του Μαραθώνα, όμως πρέπει να είσαι καλά προετοιμασμένος για να επισκεφτείς την παραλία αυτή. Κι αυτό διότι αφενός η πρόσβαση είναι κάπως δύσκολη κι αφετέρου στην τριγύρω περιοχή δεν υπάρχει καμία οργάνωση, οπότε θα πρέπει να είσαι καλά προετοιμασμένος με κρύο νερό και σνακ. Επιπλέον, η παραλία είναι γεμάτη με βράχια, οπότε δεν έχει αμμουδιά για να βάλεις την ομπρέλα σου. Ωστόσο, το αποτέλεσμα θα σε αποζημιώσει καθώς τα νερά είναι κρυστάλλινα και πεντακάθαρα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Giorgos Kanonieris (@geo.kan)

Αγία Μαρίνα – Αλθέα

Στον δρόμο για Μαραθώνα, λίγο μετά την εκκλησία της Αγίας Μαρίνας θα βρεις μια ταμπέλα που λέει «Οικισμός Άλθεας». Σ αυτό το σημείο στρίψε δεξιά και κοντά στα σκαλάκια άφησε το αυτοκίνητο. Μπροστά σου θα έχεις έναν πανέμορφο κολπίσκο με καθαρά νερά, σπηλιές και χρυσή αμμουδιά.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @manchem25

Χάρακας

Στην παραλία αυτή υπάρχει και beach bar, όμως εμάς μας ενδιαφέρει το ανοργάνωτο μέρος της που είναι και πιο ήρεμο. Όταν θα δεις την ταμπέλα “Παραδοσιακός οικισμός Χάρακα” θα αφήσεις το αμάξι και τότε στα δεξιά σου υπάρχει μια απέραντη παραλία, την οποία θα αγαπήσεις για την απέραντη άμμο και τα πεντακάθαρα νερά της.

Σέσι

Βρίσκεται στο Γραμματικό και θα σε κάνει να την λατρέψεις χάρη στα κρυστάλλινα νερά της και την αμμουδιά με το ψιλό βότσαλο. Θα φτάσεις εκεί διασχίζοντας τον χωματόδρομο από το Γραμματικό.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη TheoV® 🔹 (@theovlassis)

ipop.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.