Οι γονείς δώρισαν τα όργανα του μωρού τους στην Πάτρα: «Μεγαλείο ψυχής» λέει ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ

Οι γονείς του 6 μηνών βρέφους από την Πάτρα πήραν τη γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανά του, καθώς το μωρό εξέπνευσε στη ΜΕΘ Παίδων στο νοσοκομείο του Ρίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πατρίς», ομάδα εξειδικευμένων γιατρών από την Ουγγαρία, αφαίρεσε το ήπαρ του, το οποίο κρίθηκε ως κατάλληλο για μεταμόσχευση και στη συνέχεια το μετέφεραν οδικώς από την Πάτρα στην Αθήνα και στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, και μέσω πτήσης το όργανο έφτασε στον τελικό του προορισμό, την Ουγγαρία.

Οι γονείς κατέληξαν στην δωρεά των οργάνων του βρέφους στην Πάτρα
Είχε προηγηθεί η μεγαλοψυχία που επέδειξαν οι γονείς του μικρού κοριτσιού, που σε συνεννόηση με τον Διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ Ανδρέα Ηλιάδη, κατέληξαν στην απόφαση της δωρεάς των οργάνων, χαρίζοντας έτσι την ζωή και τη συνέχισή της σε κάποιον άλλο άνθρωπο.

Σχεδόν μια εβδομάδα γιατροί και νοσηλευτές έδιναν τιτάνια μάχη για να κρατήσουν το βρέφος στη ζωή. Το μικρό κοριτσάκι νοσηλευόταν με κορωνοϊό και με πολύ σοβαρή λοίμωξη από πνευμονιόκοκκο, αρχικά στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων Πατρών, ενώ στη συνέχεια λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής της μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ Παίδων του Ρίου, όπου διασωληνώθηκε και δυστυχώς κατέληξε το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου.

«Μεγαλείο ψυχής από τους γονείς του μικρού κοριτσιού»
Τη θετική και αισιόδοξη πλευρά του συγκλονιστικού γεγονότος ανέδειξε με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Πατρίς» ο διοικητής της 6ης Υ.ΠΕ Γιάννης Καρβέλης, τονίζοντας πως η δωρεά οργάνων αποτελεί την εμπέδωση προσφοράς από άνθρωπο σε άνθρωπο, ενώ εξέφρασε τη θλίψη του για τον θάνατο του μικρού κοριτσιού. «Θέλω να εκφράσω τη βαθιά μου θλίψη για το χαμό ενός βρέφους και να συγχαρώ τους γονείς του μικρού κοριτσιού για το μεγαλείο ψυχής που επέδειξαν σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, να δωρίσουν τα όργανα του παιδιού τους.

Είναι ένα ακόμη από τα αρκετά και διαδοχικά περιστατικά που το τελευταίο διάστημα έλαβαν χώρα εντός των ορίων της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας και έδωσαν τα όργανα δικών τους ανθρώπων προκειμένου να επιστρέψουν στην κανονικότητα της ζωής άλλοι συνάνθρωποί μας.

Κατά συνέπεια, φαίνεται ότι υπάρχει το τελευταίο διάστημα μια εμπέδωση του συναισθήματος προσφοράς από άνθρωπο σε άνθρωπο και αυτό είναι κάτι το οποίο μόνο ως θετικό μπορούμε να το καταγράψουμε στην κοινωνία μας και αναμφίβολα αποτελεί θετικό πρόσημο, τόσο για την επιστημονική κοινότητα, όσο και για την κοινωνική μας συνοχή».

iefimerida.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.